skip to Main Content

Ακυκλοφόρητο Τραγούδι | R.E.M. feat. Natalie Merchant – Photograph (demo)

Γεμάτο αναμνήσεις το “Photograph” που παρουσιάζουν ξανά στο κοινό οι R.E.M. με την Natalie Merchant!

Τίτλος τραγουδιού“Photograph”

Καλλιτέχνης: R.E.M. feat. Natalie Merchant

Μουσική / Στίχοι: Natalie Merchant, Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills (R.E.M.), Michael Stipe

Από το album: «Automatic for the People: 25th anniversary reissue»

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 10 Νοεμβρίου 2017

Art-Cover:

Πάμε τον χρόνο λίγο πίσω και συγκεκριμένα στο 1993, όταν κυκλοφόρησε το album “Born to Choose”. Πρόκειται για ένα compilation album, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν για τη στήριξη του NARAL, μία δράση κατά του γυναικείου βιασμού και για την δράση και κινητοποίηση για την υγεία των γυναικών. Στον συγκεκριμένο δίσκο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του διεθνούς ρεπερτορίου, ανάμεσα στα οποία μπορούμε να διακρίνουμε τους Tom Waits, Soundgarden, Lucinda Williams, Sugar, κ.ά.

Οι R.E.M. από την δική τους πλευρά προσέφεραν το τραγούδι “Photograph” έχοντας στο πλευρό τους την μοναδική Natalie Merchant, η φωνητική συμβολή της οποίας ήταν σημαντική για την ολοκλήρωση του τραγουδιού. Μία γλυκιά, rock σύνθεση που δημιουργήθηκε για καλό σκοπό και που δεν θα μπορούσε να λησμονηθεί. Το “Photograph” πραγματεύεται τις αναμνήσεις που ‘φεύγουν’, όταν χαθούν οι φωτογραφίες.

Στη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού βλέπουμε τις υπογραφές των Natalie Merchant, Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills (R.E.M.) και Michael Stipe. Η alternative rock και folk τραγουδίστρια, με τα 31 χρόνια ενεργούς πορείας στο δισκογραφικό σκηνικό, συμπεριέλαβε το εν λόγω τραγούδι στο compilation album της, “Retrospective: 1995–2005”. Για ακόμα μία φορά, το “Photograph” κάνει την εμφάνισή του, με εκσυγχρονισμένο και καθαρό ήχο και είναι εδώ για να το απολαύσουμε, μέσα από το «Automatic for the People: 25th anniversary reissue» album τους, με ημερομηνία κυκλοφορίας 10 Νοεμβρίου 2017.

R.E.M. feat. Natalie Merchant – Photograph (Remastered)

Back To Top