skip to Main Content

Η Irene Skylakaki σε μία μοναδική live εμφάνιση στο Six d.o.g.s με special guest τον Μάρκο Κούμαρη

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου της “Materless” η Irene Skylakaki ανανέωσε το ραντεβού της με το κοινό και βρέθηκε στην σκηνή του Six d.o.g.s στις 20 Δεκεμβρίου.

Ερμηνεύουν: Irene Skylakaki, Amalia, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo) 

Τοποθεσία: Six d.o.g.s, Αθήνα

Πότε: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα Έναρξης: 21:30 – Amalia

22:30 – Irene Skylakaki

Στο πλευρό της απαστράπτουσας ερμηνεύτριας βρέθηκε η ανερχόμενη στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας Amalia παρέα με την μπάντα της.

Ήδη από τις 21:00 μμ, το κοινό ήταν με συνέπεια μαζεμένο έξω από το Six d.o.g.s, όπου χωρίς καθυστέρηση με τη βοήθεια της παραγωγής εισήλθε στο εσωτερικό του χώρου. Το βασικό ερώτημα ήταν ποιος καλλιτέχνης θα μπορούσε να πλαισιώσει την Irene Skylakaki και φαίνεται πως η indie pop, rock τραγουδίστρια Amalia αποτέλεσε την ιδανική επιλογή. Προσωπικά της τραγούδια, αλλά και διασκευές από γνωστές και κλασσικές επιτυχίες συμπεριλήφθηκαν στο opening act, με το κοινό να μπαίνει γρήγορα στο ρόλο του και να σιγοτραγουδάει μαζί της.

“God Is Dead, You’re Next” και “Ophelia”, με το δεύτερο τραγούδι να είναι εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα του Άμλετ με το ίδιο όνομα, ‘βάδισαν’ σε ένα σκοτεινό μονοπάτι τις σκέψεις μας. Οι Violent Femmes και το “Blister In The Sun” ήχησαν μπροστά στο ενθουσιασμένο κοινό, ενώ η τετραμελής μπάντα φάνηκε πως ερμήνευσε με μεγάλη ευκολία Radiohead και “No Surprises”.

Χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και με τον χρόνο να κυλάει πιο γρήγορα από ποτέ, η Amalia αποχαιρετά τον μαζεμένο στο χώρο κόσμο και δίνει την σκυτάλη στην Irene Skylakaki. Χαμογελαστή και με απόλυτη φυσικότητα, η εδραιωμένη καλλιτέχνιδα παίρνει την κιθάρα της κι ερμηνεύει το “The Child”. Η συμμετοχή του Χρήστου Πετεβή στο βιολί ήταν καταλυτικής σημασίας καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς, όπου παρέμεινε στο πλευρό της στο μπροστά μέρος της σκηνής. Με την μπάντα της να τη συνοδεύει σε κάθε της βήμα, σειρά παίρνουν τραγούδια, όπως το “Planet”, το “Down”, το “Rooftop”, το ‘θεραπευτικό’ κατά τα λεγόμενα ενός θαυμαστή της “Tonight”, το “How Can Love”, αλλά και το τραγούδι που την ανέδειξε, “In The Light”.

Το highlight της βραδιάς ήταν η συνάντηση της Irene Skylakaki με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo επί σκηνής. Η αμοιβαία εκτίμηση φάνηκε με το να δίνει ο ένας στον άλλο χώρο για τις ερμηνείες τους. Reggae ηχοχρώματα συνδυάστηκαν με αυτά της country και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα γλυκό κι εύθυμο.

Η επίγευση της βραδιάς κρατάει σαν ανάμνηση μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ένα ενεργό και πρόσχαρο κοινό, μία Irene Skylakaki που έχει την ικανότητα να δημιουργεί γαλήνια συναισθήματα, μία πολλά υποσχόμενη Amalia κι έναν Μάρκο Κούμαρη γεμάτο ενέργεια!

Back To Top