skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Mista Savona – Chan Chan

Ο Mista Savona διασκευάζει άλλο ένα τραγούδι των Buena Vista Social Club. Ακούστε τη νέα εκδοχή του “Chan Chan”.

Τίτλος τραγουδιού: “Chan Chan”

Καλλιτέχνης: Mista Savona feat. feat. Maikel Ante, Félix Baloy, Francisco ‘Solis’ Robert & Eugenio ‘El Raspa’ Rodríguez

Μουσική / Στίχοι: Compay Segundo

Πρώτη Εκτέλεση: Buena Vista Social Club (1997)

Από το album: “Havana Meets Kingston”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 3 Νοεμβρίου 2017

Art-Cover:

Το album “Havana Meets Kingston” είναι το πρώτο album παγκοσμίως που κυκλοφόρησε έχοντας ως θέμα το συνδυασμό της μουσικής της Τζαμάικα με αυτή της Κούβας. Το project ξεκίνησε το 2015, όταν ο Αυστραλός παραγωγός Mista Savona συνεργάστηκε με τους Sly & Robbie, Bongo Herman, Bopee Anderson και άλλους θρυλικούς μουσικούς της Τζαμάικα και τους μετέφερε προσωπικά στην Αβάνα για να συνεργαστούν με τα μέλη των Buena Vista Social Club, του Los Van Van, των Havana Cultura και άλλων. Παράλληλα με αυτούς τους έμπειρους μουσικούς, ο Savona επιστράτευσε επίσης νέους καλλιτέχνες από τις δύο χώρες και αυτή η συγχώνευση της ηλικίας, της εμπειρίας, του πολιτισμού και των μουσικών στυλ κάνει αυτό το έργο τόσο εξαιρετικό.

Η χαρά στο στούντιο και η τεράστια ικανότητα των εμπλεκομένων μουσικών έχουν οδηγήσει σε κάτι πραγματικά μοναδικό και εξαιρετικό. Ηχογραφημένο στα διάσημα Egrem Studios στην Αβάνα, το “Havana Meets Kingston” αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο μέρη – εντός του 2017 θα κυκλοφορήσει το album και το 2018 θα επανακυκλοφορήσει συνοδευόμενο από το ντοκιμαντέρ της δημιουργίας του!

Τα δύο πρώτα singles είναι ήδη διαθέσιμα και μάλιστα οπτικοποιημένα και δίνουν μια ικανοποιητική πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει! Οι διασκευές του “Carnival” και του “El Cuarto de Tula” έκαναν μια εντυπωσιακή πρεμιέρα ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε το πασίγνωστο “Candela”. Tώρα η συνέχεια γράφεται για άλλη μια φορά, με την εγγύηση των Buena Vista Social Club και μια ακόμα διασκευή μιας μεγάλης τους επιτυχίας.

Το “Chan Chan” είναι ένας θριαμβευτικός ύμνος και τραγουδιέται στα ισπανικά, αλλάζει αβίαστα μεταξύ των ήχων των δύο νησιών και παρ ‘όλα αυτά αισθάνεται εντελώς φυσικό και πιασάρικο – παρά τους πολύ διαφορετικούς ρυθμούς και παραδόσεις μεταξύ κουβανικής και τζαμαϊκανικής μουσικής. Στο τραγούδι συμμετέχουν φωνητικά οι καλλιτέχνες: Maikel Ante, Félix Baloy, Francisco ‘Solis’ Robert και Eugenio ‘El Raspa’ Rodríguez μαζί με μια πλειάδα άλλων μουσικών.

Το “Chan Chan” γράφτηκε το 1987 και έγινε μια από τις τελευταίες συνθέσεις του ασύγκριτου, Compay Segundo. Παρόλο που το τραγούδι είχε ήδη ηχογραφηθεί από τον ίδιο τον συνθέτη αρκετές φορές, η παγκόσμια επιτυχία του ήρθε με μια έκδοση που ερμηνεύει ο Eliades Ochoa, συνοδευόμενος από τον Ibrahim Ferrer ως μέλη των Buena Vista Social Club.

Διαβάστε τα πάντα για το νέο album, “Mista Savona Presents Havana Meets Kingston” κάνοντας κλικ εδώ.

Mista Savona - Chan Chan

Buena Vista Social Club - Chan Chan (1997)

Back To Top