skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Video Clip | Depeche Mode – Heroes (Highline Sessions Version)

Οι Depeche Mode διασκευάζουν το “Heroes” του David Bowie.

Τίτλος τραγουδιού“Heroes”

Καλλιτέχνης: Depeche Mode

Μουσική / Στίχοι: David Bowie, Brian Eno

Πρώτη Εκτέλεση: David Bowie (1977)

Σκηνοθεσία: Timothy Saccenti

Από το album:

Ημερομηνία κυκλοφορίας album :

Art-Cover:

Οι Depeche Mode διασκεύασαν την τεράστια επιτυχία “Heroes” του David Bowie την οποία χρησιμοποιούσαν στην λίστα των ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών συναυλιών τους στο πλαίσιο του “Global Spirit Tour”. Για την 40η επέτειο του θρυλικού τραγουδιού την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου), το συγκρότημα κυκλοφόρησε την επίσημη διασκευή του, τιμώντας την δημιουργία του αλλά και τον μεγάλο ερμηνευτή του.

Η διασκευή αυτή κυκλοφόρησε μέσα από ένα νέο video clip, όπου η μπάντα βρίσκεται απλά στο studio ηχογράφησης. Είναι αχνά φωτισμένο και τα φωνητικά μπορούν εύκολα να μας γεμίσουν με συγκίνηση. Το video είναι σε σκηνοθεσία του Tim Saccenti και μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια του «Highline Sessions» -περιγράφεται ως «μια από τις πιο “απογυμνωμένες” αποδώσεις του Saccenti που πραγματοποιήθηκαν κατά την ηχογράφηση του “Spirit” το 2016», -το τελευταίο album που κυκλοφόρησαν οι Depeche Mode-.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan, δήλωσε: «Το “Heroes” είναι το πιο ιδιαίτερο τραγούδι για μένα αυτή τη στιγμή. Ο Bowie είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης με τον οποίο έχω κολλήσει από τότε που ήμουν στην εφηβεία μου. Οι δίσκοι του ήταν αυτοί που είχα πάντα μαζί μου στις περιοδείες μου και με τη διασκευή του «Heroes» αποτίουμε φόρο τιμής στον Bowie”.

Το “Heroes” γράφτηκε από τον Brian Eno σε συνεργασία με τον Bowie και την παραγωγή του είχε αναλάβει ο ίδιος ο ερμηνευτής του μαζί με τον Tony Visconti. Ηχογραφήθηκε τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1977, και κυκλοφόρησε επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου την ίδια χρονιά. Είναι προϊόν της  περιόδου “Βερολίνο” του Bowie,και αρχικά δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία ούτε στα UK ούτε στα US Charts, αλλά με τον καιρό έγινε ένα από τα τραγούδια “σήμα-κατατεθέν” του. Τον Ιανουάριο του 2016, αμέσως μετά το θάνατο του Bowie, το τραγούδι έφτασε στο Νο.12 του UK Singles Chart. Το “Heroes” είναι ο δεύτερο πιο διασκευασμένο τραγούδι του μετά το “Rebel Rebel”.

Depeche Mode - Heroes (Highline Sessions Version)

David Bowie - Heroes (1977)

Back To Top