skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Hawkwind feat. Eric Clapton – The Watcher

Οι Hawkwind αναδημιουργούν την επιτυχία τους “The Watcher” σε συνεργασία με τον Eric Clapton.

Τίτλος τραγουδιού“The Watcher”

Καλλιτέχνης: Hawkwind feat. Eric Clapton

Μουσική / Στίχοι: Ian Kilmister

Εταιρεία: Cherry Red

Από το LP: “Road To Utopia”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 14 Σεπτεμβρίου 2018

Art-Cover:

Οι Hawkwind είναι ένα αγγλικό rock συγκρότημα και μία από τις πρώτες space rock μπάντες. Οι στίχοι τους αφορούν συνήθως θέματα αστικής και επιστημονικής φαντασίας. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 1969 και έχουν περάσει από πολλές διαφορετικές μουσικές επιρροές παρουσιάζοντας τακτικά διαφορετικά στυλ στις δημιουργίες τους, συμπεριλαμβανομένου του σκληρού rock, του progressive rock και του psychedelic rock. Θεωρούνται επίσης ως μια μπάντα με έντονη proto-punk επιρροή.

Δεκάδες μουσικοί, χορευτές και συγγραφείς συνεργάστηκαν με την μπάντα από την έναρξή τους. Οι αξιοσημείωτοι μουσικοί που έπαιξαν στο συγκρότημα περιλαμβάνουν τους Lemmy (Ian Kilmister), Ginger Baker και Huw Lloyd-Langton, αλλά η μπάντα συνδέεται στενότερα με τον ιδρυτή τους, τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Dave Brock, ο οποίος είναι το μόνο αρχικό μέλος που παραμένει ενεργός στο σχήμα μέχρι σήμερα.

Οι Hawkwind κυκλοφόρησαν πρόσφατα το 31ο studio album τους. Το album, με τίτλο “Road To Utopia”, παρουσιάζει μια σειρά από τραγούδια που έχουν γίνει ήδη γνωστά από τη μπάντα σε νέες εκτελέσεις, που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια ορχήστρας. Για το “Road To Utopia”, οι Hawkwind έγραψαν εκ νέου τα τραγούδια με τον συνθέτη και το μαέστρο Mike Batt. Ένα από αυτά είναι και το “The Watcher”, στο οποίο συμμετέχει ο θρυλικός Eric Clapton.

Hawkwind feat. Eric Clapton - The Watcher

Back To Top