skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Trio Joubran & Roger Waters – Supremacy

Ο Roger Waters συνεργάζεται με το παλαιστινιακό τρίο, Joubran για μια ηχογράφηση που καταδικάζει την απόφαση του Προέδρου Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως ισραηλινή πρωτεύουσα.

Τίτλος τραγουδιού: “Supremacy”

Καλλιτέχνης: Trio Joubran & Roger Waters

Μουσική / Στίχοι: Trio Joubran, Mahmoud Darwish

Από το ποίημα: “The Penultimate speech of the ‘Red Indian’ to the white man”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 12 Μαρτίου 2018

Art-Cover:

Ο Roger Waters ηχογράφησε στίχους του παλαιστίνιου εθνικού ποιητή Mahmoud Darwish που σκοπό έχουν να επιπλήξουν την απόφαση του Προέδρου Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ με την πρόθεση να μετακομίσει εκεί την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.

Στο video που συνοδεύει, το “Supremacy”, το πρόσωπο του πρώην μέλους των Pink Floyd αιωρείται σε ένα μαύρο κενό ενώ οι λέξεις τρέχουν με μορφή υποτίτλων κάτω από αυτόν. Ο Waters απαγγέλλει το ποίημα, που ονομάζεται «The Penultimate speech of the ‘Red Indian’ to the white man», πάνω από τη μουσική του Παλαιστινιακού σχήματος των Trio Joubran, τριών αδελφών που εδρεύουν στη Ναζαρέτ.

“Στην επιφάνεια, [το ποίημα] διηγείται την τελευταία ομιλία του Γεννημένου Αμερικάνου στον Λευκό, αλλά μιλάει επίσης για την αγαπημένη Παλαιστίνη του Darwish και τους αυτόχθονες”, ανέφερε ο Waters σε μια δήλωση. “Στην πραγματικότητα, [αυτό είναι σχετικό] με όλα τα θύματα της αποικιοκρατίας παντού, πάντα.”

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Παρίσι και στο Λονδίνο μετά τη δήλωση του Trump τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ομάδα δήλωσε ότι η κίνηση θέτει σε κίνδυνο τους Παλαιστίνιους που απομακρύνονται από την Ιερουσαλήμ. H κυκλοφορία του video είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την 70ή επέτειο του Παλαιστινιακού “Nakba”, δηλαδή την έξοδο περισσότερων από 700.000 Παλαιστινίων Άραβων που είχε ως αποτέλεσμα τον ισραηλινοαραβικό πόλεμο.

Trio Joubran & Roger Waters - Supremacy

Back To Top