skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Underworld & Iggy Pop – I’ll See Big

Οι Underworld και ο Iggy Pop ξανά μαζί σε μια ακόμα παράξενη συνεργασία!

Τίτλος τραγουδιού“Bells & Circles”

Καλλιτέχνης: Underworld & Iggy Pop

Μουσική / Στίχοι: Karl Hyde, Rick Smith, Iggy Pop

Εταιρεία: Caroline International

Από το EP: “Teatime Dub Encounters”

Ημερομηνία κυκλοφορίας EP: 21 Ιουλίου 2018

Art-Cover:

Οι Underworld και ο Iggy Pop είναι και οι δύο δύο θρυλικά ονόματα της underground μουσικής, ενώ αμφότερα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο tracklist για το soundtrack της ταινίας “Trainspotting”. Οι Underworld, είναι ένα βρετανικό electro duo, που αντιπροσώπευαν κυρίως το new wave και το alt-pop αρκετά χρόνια πριν γίνουν μεγάλοι και τρανοί, αλλά μεγάλωσαν “παντρεύοντας” τις δεξιότητες τους με την rock μουσική αλλά και την techno, το house και τη rave. Ο Iggy Pop, από την άλλη είναι ένας Αμερικανός, γερόλυκος της rock, που ξεχώρισε μέσα από το συγκρότημα των Stooges, που προέρχονταν από την punk μουσική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ωστόσο, ο Iggy Pop έχει αγκαλιάσει τον πειραματισμό. Το τελευταίο εγχείρημα που ακούσαμε από αυτόν, ήταν το “The Pure And The Damned”, όπου μπερδεύει το συναισθηματικό ambient synthscape με τους ηλεκτρονικούς ήχους του συνθέτη OneOhtrix Point Never. Τώρα επιστρέφει με μια ακόμα συνεργασία στο ολοκαίνουριο single των Underworld, που φέρει τον τίτλο “I’ll See Big” και ακολυθεί την έτερη συνεργασία τους,“Bells & Circles”.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που είναι κομμένο και ραμμένο στις φωνητικές δυνατότητες του Pop, στο οποίο ακούγεται περισσότερο σαν να απαγγέλλει πάνω από τα φτωχά ηλεκτρονικά beats των Underworld, όπως ακριβώς και το προηγούμενο. Σύμφωνα με το συγκρότημα, οι στίχοι του ήταν εμπνευσμένοι από μια συνομιλία που είχε ο Iggy με τον Danny Boyle σχετικά με το πώς η φιλία είχε γίνει το υπόγειο αντικείμενο λατρείας στο sequel της ταινίας “T2: Trainspotting”.

Underworld & Iggy Pop - I'll See Big

Back To Top