skip to Main Content

Νέα Τραγούδια | Leon Bridges – Bad Bad News & Bet Ain’t Worth the Hand

Ο Leon Bridges προλογίζει το επερχόμενο album του, με δύο ολοκαίνουρια “διαμάντια”!

Τίτλος τραγουδιού: 1. “Bad Bad News”, 2. “Bet Ain’t Worth the Hand”

Καλλιτέχνης: Leon Bridges

Μουσική / Στίχοι1. Wayne Hector, Todd Michael Bridges, Nate Mercereau, Joshua Block, Eric Frederic, Austin Michael Jenkins, 2. Wayne Hector, Todd Michael Bridges, Steve Wyreman, Nate Mercereau, Joshua Block, Eric Frederic, Curtis Mayfield, Austin Michael Jenkins

Από το album: “Good Thing”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 4 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Ο Leon Bridges έκανε τον εαυτό του ένα μικρό star με το “Coming Home”, το ντεμπούτο album του το 2015. Το album τοποθέτησε τον Bridges ανάμεσα στους “ψαγμένους” αναζωογονητές που ειδικεύεται στο ρετρό gospel, την soul και τους R’n’B ρυθμούς, που ορισμένοι νοσταλγικοί επιθυμούν όσο τίποτα στα μουσικά τους playlists και σχεδόν όλοι μπορούν να απολαύσουν. Ο Bridges επέστρεψε με δυο τραγούδια από το δεύτερο, επερχόμενο album του και προτείνει μια ευχάριστη δημιουργική εξέλιξη που βασίζεται στην κλασική του βάση χωρίς όμως να την αφήνει πίσω.

Το “Bad Bad News” παίζει μεταξύ της παλιομοδίτικης jazz και soul με τρόπο που δίνει την αίσθηση πιο κοντά στο παρόν. Ο ρυθμός του παραπέμπει στο hip-hop χωρίς να παραδίδεται πλήρως στο είδος. Τα φωνητικά του Bridges  θυμίζουν ένα άλλο νεαρό φαινόμενο που παραπέμπει σε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος, τον Anderson .Paak., ενώ τα κιθαριστικά riffs  παραπέμπουν ξεκάθαρα στον Wes Montgomery. Όλα αυτά συνδυάζονται σε κάτι ελκυστικό και φρέσκο.

Το άλλο νέο τραγούδι, έχει τίτλο, “Bet Ain’t Worth the Hand”, είναι ένα τραγούδι που μιλά για χωρισμό και γεφυρώνει τα πιο σταθερά θεμέλια της R’n’B που έχτισε από το πρώτο album του με τους ήχους του είδους όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα στις πιο πρόσφατες δεκαετίες. Οι “παραπονιάρικοι” ήχοι των εγχόρδων είναι μια έκρηξη από το μακρινό παρελθόν, με φωνητικά που αυτή τη φορά παραπέμπουν περισσότερο σε ερμηνείες του Usher.

Το νέο του album στο οποίο θα εμπεριέχονται τα δύο αυτά τραγούδια, θα έχει τίτλο “Good Thing” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου.

Leon Bridges - Bad Bad News

Leon Bridges - Bet Ain't Worth the Hand

Back To Top