skip to Main Content

Νέο Ντοκιμαντέρ | “Gaga: Five Foot Two”

Ένα ντοκιμαντέρ με πολλές αποκαλύψεις!

Η Lady Gaga είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες superstars παγκοσμίως, κάνοντας τη διαφορά από την αρχή της καριέρας της το 2008. Μπορεί να εκπροσωπεί κατά κόρον τη pop/mainstream μουσική, αλλά δεν εμμένει αποκλειστικά σ´αυτούς τους ήχους, καθώς έχει προσφέρει στο ευρύ κοινό EDM, country τραγούδια, αλλά και ένα jazz album με τον Tony Bennett, με τίτλο «Cheek To Cheek».

Το Σεπτέμβριο του 2017, η Mother Monster αποφασίζει να αφήσει για λίγο την ταυτότητα που δημιούργησε, τα ψυχεδελικά outfits και τις περούκες και προβάλει τη Stefani Joanne Angelina Germanotta. Λίγες ημέρες πριν, το πρώτο της ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στη συχνότητα του Netflix, με τίτλο «Gaga: Five Foot Two». Είναι η στιγμή που η διάσημη performer και τραγουδίστρια θέλει να έρθει πιο κοντά στους θαυμαστές της, αλλά και να καταρρίψει κάποιες αναλήθειες γύρω από το όνομά της, και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, η Lady Gaga μιλάει χωρίς μελοδραματισμούς για τους χρόνιους μυϊκούς πόνους που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθεί, χωρίς να υπάρχουν μελοδραματισμοί, με κύριο γνώμονα να τη συμπαθήσει το ευρύ κοινό. Επιπλέον, δεν αφήνει ασχολίαστο τη σχέση – κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τη βασίλισσα της pop μουσικής, Madonna, χωρίς να υπάρχουν τραγικοποίηση των γεγονότων.

Το «Gaga: Five Foot Two» δεν είναι ένα gossip – documentary σε καμία περίπτωση, και εκτός από τα προαναφερθέντα, στοχεύει επίσης στη καθημερινότητα της με την οικογένειά της και με φίλους. Ο κύριος άξονας, όμως, του ντοκιμαντέρ είναι η προετοιμασία του πέμπτου album της «Joanne», το οποίο είναι ένας από τα πιο επιτυχημένα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και το backstage που προηγήθηκε για την εμφάνισή της στο Super Bowl.

Εν κατακλείδι, η Lady Gaga «ξεναγεί» το θεατή στο μουσικό της ταξίδι για τη δημιουργία των μουσικών project της, αλλά και θέλει να καταλάβουμε ότι είναι ένα άτομο που είναι αρκετά δημιουργικό, έστω και αν χρειαστεί να είναι – μερικές φορές – απόλυτη. Επιπλέον, η καθημερινότητά της είναι προσιτή (όσο μπορεί να είναι κάποιος τόσο γνωστός παγκοσμίου βεληνεκούς), αλλά και τη ματαιοδοξία της, χωρίς να ξεπερνάει τα όρια. Το συμπέρασμα, όμως, είναι ότι η Lady Gaga κατάφερε να φτάσει στο απόγειο της καριέρας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί και προσπαθεί να βρει απεγνωσμένα μια ταυτότητα, όπως άλλωστε φωνάζει στο ντοκιμαντέρ εκστασιασμένη τη φράση «I AM JOANNE!».

Poster:

Trailer:

Back To Top