skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Yann Tiersen – Koad

Ο Γάλλος συνθέτης Yann Tiersen επιστρέφει με την ολοκαίνουρια δημιουργία του “Koad”!

Τίτλος τραγουδιού“Koad”

Καλλιτέχνης: Yann Tiersen

Ερμηνεία: Anna Von Hausswolff

Εταιρεία: Mute Artists/Everything’s Calm

Από το LP: “ALL”

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 15 Φεβρουαρίου 2019

Art-Cover:

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τις συνθέσεις του για κινηματογραφικά scores όπως για παράδειγμα το πολυβραβευμένο “Amélie” του 2001. Ο κορυφαίος Γάλλος μουσικός και συνθέτης Yann Tiersen, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του νέου του album που θα έχει τίτλο “All”, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου. Στη μίξη και στην συν-παραγωγή του δίσκου είχε στο πλευρό του Gareth Jones, που γνωρίσαμε μέσα από άλλες παραγωγές για ονόματα όπως οι Depeche Mode και οι Erasure. Ολόκληρο το album ηχογραφήθηκε στο Ushant (ένα μικρό νησί στην Κελτική Θάλασσα) στο στούντιο, χώρο εκδηλώσεων και κοινοτικό κέντρο, The Eskal που ανήκει στον ίδιο τον Tiersen.

Το πρώτο δείγμα που κυκλοφορεί μέσα από το “All” είναι η σύνθεση “Tempelhof” ενώ τώρα επανέρχεται και με το “KOAD” στο οποίο συμμετέχει με τα αισθαντικά φωνητικά της η Σουηδέζα τραγουδίστρια Anna Von Hausswolff. Το τραγούδι περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις από ένα δάσος στο Ντέβον, πίσω από το Κολλέγιο Schumacher (μέρος του Dartington Hall Trust), ένα από τα κορυφαία ιδρύματα στον κόσμο για τη μελέτη της οικολογίας.

Το Schumacher College, το οποίο ο Tiersen περιγράφει ως μια “συγκέντρωση ελπίδας σε ένα μικρό μέρος”, έχει επηρεάσει σημαντικά το album και βοήθησε να διαμορφωθεί το πρωταρχικό θέμα του: η οικολογία, το περιβάλλον και η σύνδεσή μας με τη φύση.

Ο Yann ανακοίνωσε επίσης μια περιοδεία που θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 για την υποστήριξη και την προώθηση του δίσκου του. Οι περισσότερες ημερομηνίες είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά υπάρχουν και κάποιες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου Beacon Theatre της Νέας Υόρκης στις 28 Μαΐου και του Greek Theater στο Los Angeles στις 10 Μαΐου. Η προπώληση των εισιτήριων ξεκινά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Yann Tiersen - Koad

Back To Top