skip to Main Content

Νέο Trailer | “Amazing Grace” : Έρχεται η συναυλία του 1972 της Aretha Franklin μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

Η “Βασίλισσα της soul” ξανά κοντά μας μέσα από ένα συναυλιακό ντοκιμαντέρ, μαγνητοσκοπημένο το 1972 από τον Sydney Pollack!

Η Aretha Fraklin ερμηνεύει δύο gospel τραγούδια της – σήματα κατατεθέν της ίδιας, “Mary, Don’t You Weep” και “How I Got Over”, στο πρώτο trailer για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο “Amazing Grace”. Η σκηνοθεσία αυτού αφορά αποκλειστική δουλειά του Sydney Pollack. Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει στο κοινό αδημοσίευτο υλικό που ο ίδιος μαγνητοσκόπησε το 1972 κατά τη διάρκεια συναυλίας της Aretha Franklin, με το ίδιο όνομα.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η Franklin μέσω της Atlantic και Rhino Records κυκλοφόρησε την συναυλία αυτή σε μία live έκδοση, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί διπλά ‘πλατινένια’ βάσει των πωλήσεών της. Το “Amazing Grace” ήταν να κυκλοφορήσει ως ντοκιμαντέρ το 1972, ωστόσο λόγω της αστοχίας του συγχρονισμού της εικόνας με τον ήχο εξαιτίας της τότε τεχνολογίας, το υλικό παρέμεινε στα σκαριά για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Δύο χρόνια προτού φύγει από τη ζωή ο Pollack (2008) έδωσε όλο το υλικό στον παραγωγό Alan Elliott, ο οποίος κατάφερε να φέρει εις πέρας τον συγχρονισμό.

Η πρώτη απόπειρα για δημοσίευση του ντοκιμαντέρ έγινε το 2011, αλλά η Franklin προχώρησε σε σχετικές μηνύσεις για την χρήση του προσώπου της χωρίς την άδειά της. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε το πρωτότυπο συμβόλαιο που είχε υπογράψει η Franklin για το εν λόγω ντοκιμαντέρ, το 2015 όταν έγινε κι άλλη απόπειρα για πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, η ίδια άσκησε αγωγή στον Elliott, πράγμα το οποίο οδήγησε στο να αφαιρεθεί η ταινία από τα προγράμματα των festivals.

Φαίνεται, όμως πως ήρθε η ώρα να δούμε αυτό το πολυτάραχο ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, η προβολή του θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, στις 18:45 μμ και 21:00 μμ στο SVA Theatre στην Νέα Υόρκη. Για το λόγο αυτό σε κυκλοφορία βγήκε το πρώτο, επίσημο trailer του “Amazing Grace” που ξεκινάει με πλάνα από την New Temple Missionary Baptist εκκλησία στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, ενώ στη συνέχεια ακούμε την Franklin να ερμηνεύει γνωστά τραγούδια της.

Η ανιψιά της Franklin, Sabrina Owens, αποκάλεσε το “Amazing Grace”: “η καρδιά και η ψυχή της Aretha Franklin. Αυτή η ταινία είναι αυθεντική και στον πυρήνα της είναι η θεία μου. Ήταν μία κόρη της εκκλησίας, αγάπησε την gospel μουσική και πάντοτε ενσωμάτωνε κάποιας μορφής θεία μουσική στις συναυλίες της”.

"Amazing Grace" (Trailer)

Back To Top