skip to Main Content

Ο Jay Z στο Songwriters Hall of Fame

Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να μπουν στο Hall of Fame…

 
Μία ακόμη πρωτιά ήρθε από τον Jay Z. Το Songwriters Hall of Fame θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία “κοινότητα” για όλους αυτούς που δίνουν την καρδιά τους στην σύνθεση τραγουδιών. Ως γνωστόν ο στίχος και η μουσική, πέρα από την ερμηνεία του εκάστοτε καλλιτέχνη, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν ένα τραγούδι “επιτυχία”. Από το 2010 το SOHF διαδίδεται μόνο ψηφιακά, ενώ για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν ενταχθεί σε αυτό βρίσκονται και οι θρυλικοί Queen. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο συγκρότημα που εισχώρησε στο Songwriters Hall of Fame κι αυτό έγινε το 2003.

Ο Jay Z, λοιπόν, ο Αμερικανός rapper που έχει σημειώσει αμέτρητες επιτυχίες, όχι μόνο μέσα από την προσωπική του δουλειά, αλλά και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, είναι ο πρώτος rapper που εισχώρησε στο Songwriters Hall of Fame. Το έργο του τεράστιο. Έχει προσφέρει την μουσική του επιμέλεια σε αμέτρητα τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες, όπως τo “Heartbreaker” της Mariah Carey, το “Monster” του Kanye West, το “Back in the Day” της Missy Elliott, το “Déjà Vu” της Beyoncé και πολλά άλλα.

Μπορεί η μουσική του και το συνολικό του έργο να συγκαταλέγονται στη rap και pop μουσική σκηνή, κάτι τέτοιο όμως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να του στερηθεί ο τίτλος ως ένας από τους καλύτερους συνθέτες της νέας γενιάς.

Η τελετή για την απονομή του τίτλου σε όσους πρόκειται να ενταχθούν στο Songwriters Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στην Νέα Υόρκη.

Back To Top