skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Imagine Dragons

Discography & ID : Imagine Dragons

Ύψος

Gallery

Imagine Dragons

Imagine Dragons

Imagine Dragons

Clive Davis Party 2014: Foo Fighters, Imagine Dragons, Robin Thicke, Lorde, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Pharrell Williams, A Great Big World, Fantasia κ.α.

Dan Reynolds & Taylor Swift

Dan Reynolds & Halsey

Michael Fitzpatrick και Dan Reynolds (Imagine Dragons).

Imagine Dragons (Billboard Cover)

Dan Reynold Quote

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςImagine Dragons

Προέλευση ονόματος συγκροτήματος: Το όνομά τους είναι ένας αναγραμματισμός από μια φράση, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα, γνωστή μόνο στα μέλη του group, ο Reynolds δήλωσε πως κάθε μέλος της, το ενέκρινε.

Μέλη Συγκροτήματος:

Daniel Coulter “Dan” Reynolds | Γεννήθηκε: 14 Ιουλίου στο Las Vegas, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, πιάνο, κιθάρα, keyboards, drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008-σήμερα.

Daniel Wayne “Wing” Sermon | Γεννήθηκε: 15 Ιουνίου 1984 στο American Fork, Utah, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά, μαντολίνο, drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Benjamin Arthur “Ben” McKee | Γεννήθηκε: 7 Απριλίου 1985 στο Forestville, California, H.Π.A. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνητικά, keyboards, πιάνο, drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Daniel James Platzman| Γεννήθηκε: 28 Σεπτεμβρίου 1986 στην Atlanta, Georgia, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά φωνητικά, βιόλα, keyboards, ακουστική κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2011-σήμερα.

Πρώην Μέλη Συγκροτήματος:

Andrew Tolman | Γεννήθηκε: 9 Ιανουαρίου 1986 στο American Fork, Utah, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά, φωνητικά, ακουστική κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008-2011. Μέλος του  συγκροτήματος The Moth & The Flame (2012-σήμερα).

Brittany Tolman| Σύζυγος του Andrew Tolman. Ρόλος στο συγκρότημα: πιάνο, keyboards, φωνητικά, ακουστική κιθάρα. Ενεργή στο συγκρότημα: 2009-2011.

DANiiVORY | Πραγματικό όνομα: Theresa Danielle Flaminio. Ρόλος στο συγκρότημα: πιάνο, keyboards, φωνητικά. Ενεργή στο συγκρότημα: 2011-2012.

Dave Lemke | Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008-2009.

Aurora Florence | Ρόλος στο συγκρότημα: πιάνο, keyboards, φωνητικά, βιολί. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008.

Andrew Beck | Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2008.

Τόπος Δημιουργίας: Las Vegas, Nevada, Η.Π.Α.

Ενεργοί στη μουσική:  2008-σήμερα

Βραβεία: Imagine Dragons έχουν αποσπάσει πάνω από 20 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 American Music Awards, 5 Billboard Music Awards, 4 BMI Pop Awards, 1 Grammy Award, 2 Teen Choice Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Imagine Dragons κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteimaginedragonsmusic.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2009 – Imagine Dragons (E.P.)
2009 – Imagine Dragons (E.P.)
2010 – Hell and Silence (E.P.)
2010 – Hell and Silence (E.P.)
2011 – It’s Time (E.P.)
2011 – It’s Time (E.P.)
2012 – Continued Silence (E.P.)
2012 – Continued Silence (E.P.)
2012 – Night Visions
2012 – Night Visions
2012 – Hear Me (E.P.)
2012 – Hear Me (E.P.)
2013 – The Archive (E.P.)
2013 – The Archive (E.P.)
2013 – Live at Independent Records (Live)
2013 – Live at Independent Records (Live)
2013 – iTunes Session (E.P.)
2013 – iTunes Session (E.P.)
2014 – Night Visions Live (Live)
2014 – Night Visions Live (Live)
2015 – Smoke + Mirrors
2015 – Smoke + Mirrors
2015 – Shots (E.P.)
2015 – Shots (E.P.)
2016 – Smoke + Mirrors Live (Live)
2016 – Smoke + Mirrors Live (Live)
2018 – Origins
2018 – Origins

Start Here

  • Οι Imagine Dragons είναι ένα αμερικανικό rock συγκρότημα από το Las Vegas. Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή Dan Reynolds, τον κιθαρίστα Wayne Sermon, τον μπασίστα Ben McKee και τέλος τον ντράμερ Daniel Platzman.
  • Το 2008, ο τραγουδιστής Dan Reynolds συνάντησε τον ντράμερ Andrew Tolman στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, όπου ήταν και οι δύο φοιτητές. Οι Reynolds και Tolman πρόσθεσαν τους: Andrew Beck, Dave Lemke, και την Aurora Florence για να παίξει κιθάρα, μπάσο και πιάνο στην νεοσύστατη τότε μπάντα τους. Το όνομά τους είναι το ίδιο με σήμερα και πρόκειται για έναν αναγραμματισμός από μια φράση, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα, γνωστή μόνο στα μέλη του group, ο Reynolds δήλωσε πως κάθε μέλος της, το ενέκρινε. Οι πενταμελής μπάντα κυκλοφόρησε ένα album με τίτλο “Speak to Me” την ίδια χρονιά.Οι Beck και Florence αποχώρησαν από το line-up της μπάντας την ίδια χρονιά. Το 2009, ο Tolman προσέλαβε τον παλιό του φίλο από το γυμνάσιο Wayne Sermon, ο οποίος είχε αποφοιτήσει από το Berklee College of Music ως επαγγελματίας κιθαρίστας. Ο Tolman αργότερα προσέλαβε και τη σύζυγό του, Brittany Tolman, για να τραγουδήσει φωνητικά και και να παίξει κλειδιά στο συγκρότημα. Αργότερα εγκατέλειψε το group και ο Lemke, οδηγώντας τον Sermon στην πρόσληψη ακόμα ενός απόφοιτου από το Berklee, τον Ben McKee, στη θέση του μπασίστα. Το συγκρότημα πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις στην πατρίδα τους, το Provo της Utah, πριν μετακομίσουν όλοι μαζί στο Las Vegas, την πατρίδα του Dan Reynolds, όπου η μπάντα ηχογράφησε και κυκλοφόρησε τα πρώτα τρία EPs τους.
  • Τα EPs κυκλοφόρησαν ήταν τα: “Imagine Dragons” και “Hell and Silence” το 2010, που ηχογραφήθηκαν στα Battle Born Studios, στο Las Vegas. Επέστρεψαν στο studio το 2011 και ηχογράφησαν ο τρίτο EP, με τίτλο “It’s Time”, λίγο πριν υπογράψουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο.
  • Η πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, τους δόθηκε όταν ο frontman του συγκροτήματος TrainPat Monahan αρρώστησε λίγο πριν από το Bite of Las Vegas Festival 2009. Οι Imagine Dragons κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό τους και να ερμηνεύσουν μπροστά σε ένα πλήθος άνω των 26.000 ανθρώπων.
  • Τον Νοέμβριο του 2011 υπέγραψαν με την Interscope Records και άρχισαν να εργάζονται με τον βραβευμένο με Grammy Βρετανό παραγωγό Alex da Kid. Τελικά οι Tolmans θα αποχωρήσουν από την ομάδα και ο Daniel Platzman μαζί με την Theresa Flaminio (πλήκτρα) προσλήφθηκαν στην θέση τους τον Αύγουστο του 2011 με πρόσκληση από τον Ben McKee, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία του συγκροτήματος τον Νοέμβριο του 2011.
  • Η Theresa Flaminio αποχώρησε από τους Imagine Dragons στις αρχές του 2012, αφήνοντας τους ως τετραμελής μπάντα. Συνεεργάστηκαν στενά με τον Alex da Kid, με τον οποίο ηχογράφησαν το πρώτο τους album στα Westlake Recording Studios στο Δυτικό Hollywood, στην Καλιφόρνια. Ένα EP με τίτλο “Continued Silence” κυκλοφόρησε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου 2012) ψηφιακά και έφτασε στο νούμερο 40 του Billboard 200. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσης ένα EP με τίτλο “Hear Me” την ίδια χρονιά.
  • Λίγο μετά, κυκλοφόρησε το “It’s Time” ως single και έφτασε στο νούμερο 15 στο Billboard Hot 100. Το μουσικό video-clip έκανε πρεμιέρα στις 17 Απριλίου 2012, στο MTV και στη συνέχεια κέρδισε μια υποψηφιότητα για ένα MTV Video Music Award στην κατηγορία «Best Rock Video». Το “It’s time” πιστοποιήθηκε διπλά πλατινένιο από την RIAA.
  • Η επιτυχία ακολουθεί το αμερικανικό συγκρότημα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το 2008. Εκατομμύρια χτυπήματα έχουν τα τραγούδια τους στο διαδίκτυο, οι συναυλίες τους είναι διαρκώς sold out, ακόμη και σε στάδια 80.000 θεατών. Το συγκρότημα απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μετά την κυκλοφορία του πρώτου album τους ”Night Visions” (2012) και τα singles τους ”It’s Time” και “Radioactive”. Ο δίσκος αυτός συγκαταλέχθηκε στα τέσσερα εμπορικότερα albums εκείνης της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη τους παγκόσμια περιοδεία με τίτλο «Night Visions Tour» που ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2014 σημείωσε τεράστια επιτυχία. Έδωσαν συνολικά 137 συναυλίες.
  • Το δεύτερο album τους ”Smoke + Mirrors” πήρε την πρώτη θέση στο Billboard 200 καθώς και στα album charts του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου. Εμπεριέχει τα singles «I Bet My Life», «Gold», και «Shots». Στα τέλη του 2015, διατέθηκε και μία super deluxe έκδοση της δουλειάς αυτής με οχτώ επιπλέον τραγούδια.
  • Οι Imagine Dragons έχουν αποσπάσει δύο American Music Awards στην κατηγορία “καλύτερου alternative καλλιτέχνη”, ένα Grammy Award στην κατηγορία Καλύτερης Rock ερμηνείας, πέντε Billboard Music Awards, και ένα World Music Award. Τον Μάιο του 2014, ήταν υποψήφιο σε συνολικά 14 υποψηφιότητες στα Billboard Music Awards.
  • Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, οι Imagine Dragons υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια albums και 27 εκατομμύρια singles παγκοσμίως.

2009 – Imagine Dragons (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Imagine Dragons
  • Μορφή: CD, DL

Tracklist:

1. “I Need a Minute” – 3:28

2. “Uptight” – 3:44

3. “Cover Up” – 4:20

4. “Curse” – 4:16

5. “Drive” – 4:32

2010 – Hell and Silence (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Imagine Dragons
  • Μορφή: CD, DL

Tracklist:

1. “All Eyes” – 2:59

2. “I Don’t Mind” – 3:16

3. “Hear Me” – 3:55,

4. “Selene” – 4:30

5. “Emma” – 3:32

2011 – It’s Time (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: Imagine Dragons
  • Μορφή: CD, DL

Tracklist:

1. “I Need a Minute” – 3:28

2. “Uptight” – 3:44

3. “Cover Up” – 4:20

4. “Curse” – 4:16

5. “Drive” – 4:32

2012 – Continued Silence (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DL

Tracklist:

1. “Radioactive” – 3:06

2. “Demons” – 2:57

3. “On Top of the World” – 3:12

4. “Round and Round” – 3:17

5. “It’s Time” – 4:00

6. “My Fault” – 2:56

2012 – Night Visions

  • Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DL, LP
  • Singles από το “Night Visions“:
  1. “It’s Time” Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2012
  2. “Radioactive” Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2012
  3. “Hear Me” Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2012
  4. “Demons” Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2013
  5. “On Top of the World” Κυκλοφόρησε: 18 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. “Radioactive” – 3:06

2. “Tiptoe” – 3:14

3. “It’s Time” – 4:00

4. “Demons” – 2:57

5. “On Top of the World” – 3:12

6. “Amsterdam” – 4:01

7. “Hear Me” – 3:55

8. “Every Night” – 3:37

9. “Bleeding Out” – 3:43

10. “Underdog” – 3:29

11. “Nothing Left to Say” – 8:59

iTunes Bonus Tracks

12. “Working Man” 3:53

13. “Fallen” 2:59

Spotify Bonus Tracks

12. “Cha-Ching (Till We Grow Older)” – 4:09

14. “Tokyo” – 3:16

2012 – Hear Me (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DL

Tracklist:

1. Tracklist:

2. “Hear Me” – 3:55

3. “Radioactive” – 3:06

4. “Amsterdam” – 4:01

5. “The River” – 3:23

2013 – The Archive (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: DL

Tracklist:

1. “Round and Round” – 3:18

2. “The River” – 3:25

3. “America” – 4:34

4. “Selene” – 4:01

5. “My Fault” – 2:57

2013 – Live at Independent Records (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2013
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Introduction” – 3:20

2. “It’s Time” – 6:35

3. “Radioactive” – 8:30

4. “Hear Me” – 8:43

2013 – iTunes Session (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: DL

Tracklist:

1. “It’s Time” – 4:05

2. “Radioactive” – 4:21

3. “Amsterdam” – 3:52

4. “30 Lives” – 3:19

5. “Destination” – 3:53

 

2014 – Night Visions Live (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 2014
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DVD-V, DL

Tracklist:

1. “Radioactive” – 6:44

2. “Hear Me” – 4:54

3. “On Top of the World” – 3:22

4. “Round and Round” – 3:38

5. “Amsterdam” – 4:11

6. “Tip Toe” – 5:35

7. “Cha-Ching” – 4:43

8. “Rocks” – 3:43

9. “Demons” – 3:16

10. “Underdog” – 4:18

11. “It’s Time” – 5:30

12. “It’s Time” (Live London Sessions Acoustic) – 4:10

13. “Radioactive” (Live London Sessions Acoustic) – 4:30

14. “Demons” (Live London Sessions Acoustic) – 3:07

2015 – Smoke + Mirrors

  • Κυκλοφόρησε: 17 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DL, LP
  • Singles από το “Smoke + Mirrors“:
  1. “I Bet My Life” Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2014
  2. “Gold” Κυκλοφόρησε: 16 Δεκεμβρίου 2014
  3. “Shots” Κυκλοφόρησε: 26 Ιανουαρίου 2016

Tracklist:

1. “Shots” – 3:52

2. “Gold” – 3:36

3. “Smoke and Mirrors” – 4:20

4. “I’m So Sorry” – 3:50

5. “I Bet My Life” – 3:14

6. “Polaroid” – 3:51

7. “Friction” – 3:21

8. “It Comes Back to You” – 3:37

9. “Dream” – 4:18

10. “Trouble” – 3:12

11. “Summer” – 3:38

12. “Hopeless Opus” – 4:01

13. “The Fall” – 6:05

Deluxe Edition

14. “Thief” – 3:47

15. “The Unknown” – 3:24

16. “Second Chances” – 3:37

17. “Release” – 2:28

International deluxe edition

18. “Warriors” (from League of Legends World Championship) – 2:50

Super Deluxe Edition

19. “Battle Cry” (from Transformers: Age of Extinction) – 4:32

20. “Monster” (from Infinity Blade III Game) – 4:09

21. “Who We Are” (from The Hunger Games: Catching Fire) – 4:10

2015 – Shots (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: DL

Tracklist:

1. “Shots” (Radio Edit) – 3:52

2. “Shots” (Instrumental) – 3:52

2016 – Smoke + Mirrors Live (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Interscope Records
  • Μορφή: CD, DVD

Tracklist:

1. “Shots” – 3:52

2. “Gold” – 3:37

3. “Smoke And Mirrors” – 4:21

4. “I’m So Sorry” – 3:50

5. “I Bet My Life” – 3:14

6. “Polaroid” – 3:51

7. “Friction” – 3:22

8. “It Comes Back To You” – 3:37

9. “Dream” – 4:19

10. “Trouble” – 3:13

11. “Summer” – 3:38

12. “Hopeless Opus” – 4:02

13. “The Fall” – 6:06

Bonus Tracks

1. “Thief” – 3:47

2. “The Unknown” – 3:25

3. “Second Chances” – 3:38

4. “Release” – 2:28

2018 – Origins

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Kidinakorner, Polydor, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Mattman & Robin, Alex Da Kid, John Hill, Joel Little, Jorgen Odegard, Kygo
  • Singles από το “Origins”:
  1. “Natural” Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2018
  2. “Zero” Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 2018
  3. “Machine” Κυκλοφόρησε: 31 Οκτωβρίου 2018
  4. “Bad Liar” Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2018

Tracklist:

1. “Natural” – 3:09

2. “Boomerang” – 3:07

3. “Machine” – 3:01

4. “Cool Out” – 3:37

5. “Bad Liar” – 4:20

6. “West Coast” – 3:37

7. “Zero” (from Ralph Breaks the Internet) – 3:30

8. “Bullet in a Gun” – 3:24

9. “Digital” – 3:21

10. “Only” – 3:00

11. “Stuck” – 3:10

12. “Love” – 2:46

Ψηφιακή Deluxe έκδοση

13. “Birds” – 3:39

14. “Burn Out” – 4:33

15. “Real Life” – 4:07

Αναλογική deluxe έκδοση

16. “Born to Be Yours” (with Kygo) – 3:13

Imagine Dragons Top Hits by SounDarts.gr

Rate this