skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Melanie C

Discography & ID : Melanie C

Ύψος

Gallery

Melanie C.

Τρέχοντας με την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.

H Melanie C. με την μητέρα της Joan.

Η Melanie C. με την κόρη της Scarlet Starr.

H Melanie C. με τον πρώην σύντροφό της Thomas Starr.

Spice Girls

Emma Bunton, Melanie C & Mick Jagger.

Melanie C. & Bryan Adams

Melanie C και Lisa "Left-Eye" Lopes στο εξώφυλλο του single "Never be the same again".

Luciano Pavarotti, Stevie Wonder, Emma Bunton & Melanie C.

Luciano Pavarotti & Spice Girls

Η Melanie C. στο video clip των Little Mix, "Word Up".

Anggun, David Foster, Mel C και Vanness Wu. Η κριτική επιτροπή του Asia's Got Talent.

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Melanie C

Πραγματικό Όνομα: Melanie Jayne Chisholm.

Άλλα ψευδώνυμα: Mel C, Sporty Spice.

Ημερομηνία Γέννησης: 12 Ιανουαρίου 1974.

Τόπος γέννησης: Whiston, Merseyside, Ηνωμένο Βασίλειο.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, τηλεπαρουσιάστρια.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Spice Girls (1994–2000, 2007–08, 2012)

Γονείς: Alan Chisholm (ταξιδιωτικός οργανωτής του Liverpool Football Club) και Joan Chisholm (τραγουδίστρια. Παλιότερα ήταν μέλος του συγκροτήματος Petticoat and Vine με τα ψευδώνυμα Joan ή Cathy Tuffley. Είναι στον δεύτερο γάμο της με τον Dennis O’Neill).

Αδέρφια: Είναι ετεροθαλής αδελφή του οδηγού αγώνων Paul O’Neill.

Οικογενειακή κατάσταση: Δεν έχει παντρευτεί ποτέ ως τώρα. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα ΜΜε με διάφορους δεσμούς της: Robbie Williams (Take That), Anthony Kiedis (Red Hot Cilli Peppers), Jason “J” Brown (Five), Thomas Starr, Matt Cardle.

Τέκνα : Έχει αποκτήσει μια κόρη με τον Thomas Starr, την Scarlet Chisholm Starr (22 Φεβρουαρίου 2002).

Ενεργή στη μουσική: 1994-σήμερα

Βραβεία: H Melanie C έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 14 βραβεία:

1 The Sun’s 1998 Readers Poll, 1 Top Of The Pops 99’s Readers Poll, IFPI Europe Platinum Awards, 1 Hall of Fame – The Best Of The Year 2000 (Folha & Teen UOL), 3 Scouseology Awards, 1 German Radio Award, 1 Radio Regenbogen, 1 Eska Music Award, 1 Radio Forth Award, 1 WhatsOnStage.com Award, 1 Tesco Celebrity Mum of the Year.

Επίσης το 2000 εντάχθηκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guiness ως η πρώτη Βρετανίδα τραγουδίστρια που έχει 11 Νο.1 singles (τόσο ως solo όνομα όσο και ως μέλος συγκροτήματος) στα Βρετανικά charts.

Websitemelaniec.net

 

πηγές: imdb.com, en.wikipedia.org, biography.com

Discography

Start Here
Start Here
1998 – When you’re gone (with Bryan Adams / Single)
1998 – When you’re gone (with Bryan Adams / Single)
1999 – Northern Star
1999 – Northern Star
2003 – Reason
2003 – Reason
2005 – Beautiful Intentions
2005 – Beautiful Intentions
2007 – This Time
2007 – This Time
2011 – The Sea
2011 – The Sea
2012 – The Night (with Jodie Harsh / E.P.)
2012 – The Night (with Jodie Harsh / E.P.)
2012 – Stages
2012 – Stages
2013 – Loving you (with Matt Cardle / Single)
2013 – Loving you (with Matt Cardle / Single)
2013 – Live at Shepherd’s Bush Empire
2013 – Live at Shepherd’s Bush Empire
2014 – Cool as you (with Peter Aristone / E.P.)
2014 – Cool as you (with Peter Aristone / E.P.)
2015 – I wish (with Jools Holland & The Rhythm & Blues Orchestra / Single)
2015 – I wish (with Jools Holland & The Rhythm & Blues Orchestra / Single)
2015 – Let’s Groove (with “Asia’s Got Talent” judges / Single)
2015 – Let’s Groove (with “Asia’s Got Talent” judges / Single)
2016 – Cosmic Shower (Lost Humanity) (with Ed Deedigan & The Kandu Collective / Single)
2016 – Cosmic Shower (Lost Humanity) (with Ed Deedigan & The Kandu Collective / Single)
2016 – Version of me
2016 – Version of me

Start Here

  • Η solo δισκογραφία της Melanie C. αποτελείται μέχρι στιγμής από: 7 studio albums, 1 live album, 1 EP και 3 video albums. Έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
  • Μετά το σχολείο, σπούδασε χορό, τραγούδι, θέατρο και μουσικό θέατρο στο Doreen Bird College of Performing Arts στο Sidcup του Νοτιοανατολικού Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκεί, ανταποκρίθηκε σε μια αγγελία του περιοδικού “The Stage” των αδερφών Chris και Bob Herbert, οι οποίοι έψαχναν για να σχηματίσουν μια νέα pop-μπάντα από κορίτσια. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Spice Girls. Η Melanie, άφησε το κολέγιο ενώ απείχε ελάχιστα από την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος σπουδών της αλλά απέκτησε τα προσόντα διδασκαλίας στο tap-dance και το σύγχρονο χοροθέατρο με την “Imperial Society of Teachers of Dancing”.
  • Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση της, ως solo όνομα, ήταν στο τραγούδι “When you’re gone” του 1998, που είναι σε συνεργασία με τον Bryan Adams.
  • Το ντεμπούτο της album “Northern Star“, είναι το πιο επιτυχημένο album της μέχρι στιγμής, με πωλήσεις άνω των 4 εκατομμυρίων. Από το δίσκο αυτό τα 5 από τα συνολικά, 12 τραγούδια του tracklist έγιναν top20 και top5 singles.
  • Το 2009 έκανε και το υποκριτικό της ντεμπούτο στο ρόλο της “Mrs Johnstone” του θεατρικού musical “Blood Brothers” και το 2012 πρωταγωνίστησε στο “Jesus Christ Superstar” στο ρόλο της “Μαρίας-Μαγδαληνής“.
  • To album “Stages” του 2012 αποτελείται από διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της Mel C. που ακούγονται σε πασίγνωστα musicals, και το μοναδικό single του δίσκου με τίτλο “I Know Him So Well” είναι σε συνεργασία με την Emma Bunton ή αλλιώς “Baby Spice” από τις Spice Girls.
  • Από το 2014 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του talent show, “Asia’s Got Talent” μαζί με τους καλλιτέχνες: David Foster, Anggun Cipta και Vanness Wu. Νωρίτερα είχε κάνει άλλο ένα πέρασμα από το talent show “The X Factor Australia” ως μέντορας στην ομάδα της Melanie B

1998 – When you’re gone (with Bryan Adams / Single)

Από τον δίσκο του Bryan Adams, “On a Day Like Today”. 

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: A&M
  • Formats: CD

 

Tracklist:

UK CD:

1. “When You’re Gone” – 3:25

2. “Hey Baby” – 3:48

3. “When You’re Gone” (Bryan Solo Version) – 3:25

UK CD 2:

1. “When You’re Gone” – 3:25

2. “I Love Ya Too Much” – 4:05

3. “What Does It Do To Your Heart” – 3:07

UK Cassette:

1. “When You’re Gone” – 3:25

2. “Hey Baby” – 3:48

1999 – Northern Star

  • Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 1999
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Virgin
  • Certifications: BPI: 3× Platinum, ARIA: Gold, BVMI: Platinum, IFPI SWI: Gold, IFPI SWE: Platinum
  • Singles από το “Northern Star”:
  1. “Goin’ Down” Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 1999
  2. “Northern Star” Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 1999
  3. “Never Be the Same Again” Κυκλοφόρησε: 20 Μαρτίου 2000
  4. “I Turn to You” Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2000
  5. “If That Were Me” Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2000

 

Tracklist:

1. “Go!” 3:39

2. “Northern Star” 4:41

3. “Goin’ Down” 3:35

4. “I Turn to You” 5:49

5. “If That Were Me” 4:31

6. “Never Be the Same Again” (feat. Lisa “Left Eye” Lopes) 4:52

7. “Why” 5:27

8. “Suddenly Monday” 2:36

9. “Ga Ga” 3:50

10. “Be the One” 3:35

11. “Closer” 5:41

12. “Feel the Sun” 5:02

Japanese edition

9. “Follow Me” 4:47

10. “Ga Ga” 3:50

11. “Be the One” 3:35

12. “Closer” 5:41

13. “Feel the Sun” 5:02

2000 Re-issue bonus tracks

13. “Never Be the Same Again” (Single mix) 4:14

14. “I Turn to You” (Hex Hector Radio Mix) 4:12

2003 – Reason

  • Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2003
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Virgin
  • Certifications: BPI: Gold
  • Singles από το “Reason”:
  1. “Here It Comes Again” Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2003
  2. “On the Horizon” Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 2003
  3. “Melt / Yeh, Yeh, Yeh” Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2003

 

Tracklist:

1. “Here It Comes Again” 4:17

2. “Reason” 4:20

3. “Lose Myself in You” 4:12

4. “On the Horizon” 3:36

5. “Positively Somewhere” 3:44

6. “Melt” 3:44

7. “Do I” 3:34

8. “Soul Boy” (Edyta Górniak cover) 4:27

9. “Water” 3:37

10. “Home” 4:38

11. “Let’s Love” 3:23

12. “Yeh Yeh Yeh” 4:20

Japanese bonus tracks

13. “Independence Day” 4:20

14. “Love to You” 4:36

 

2005 – Beautiful Intentions

  • Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 2005
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Red Girl
  • Certifications: BVMI: Gold, IFPI SWI: Gold
  • Singles από το “Beautiful Intesntions”:
  1. “Next Best Superstar” Κυκλοφόρησε: 4 Απριλίου 2005
  2. “Better Alone” Κυκλοφόρησε: 1 Αυγούστου 2005
  3. “First Day of My Life” Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 2005

 

Tracklist:

1. “First Day of My Life” 4:04

2. “Beautiful Intentions” 3:52

3. “Next Best Superstar” 3:29

4. “Better Alone” 4:35

5. “Last Night on Earth” 3:28

6. “You Will See” 3:29

7. “Never Say Never” 3:11

8. “Good Girl” 4:07

9. “Don’t Need This” 3:50

10. “Little Piece of Me” 3:00

11. “Here and Now” 4:29

12. “Take Your Pleasure” 3:11

13. “You’ll Get Yours” 4:43

14. “First Day of My Life” (Making of the music video) 4:05

Brazilian bonus tracks

13. “First Day of My Life” 4:04

14. “Everything Must Change” 3:32

15. “Warrior” 3:47

16. “Runaway” 3:24

Japanese bonus tracks

13. “First Day of My Life” 4:04

14. “Runaway” 3:24
15. “Next Best Superstar” (Culprit One Club Mix) 5:29

16. “Better Alone” (Pop Mix) 3:56

17. “First Day of My Life” (Acoustic) 4:04

Portuguese re-release bonus tracks

13. “First Day of My Life” (RFM − Live Acoustic) 4:05

14. “Better Alone” (RFM − Live Acoustic) 3:01

15. “Here and Now” (RFM − Live Acoustic) 3:27

16. “Next Best Superstar” (RFM − Live Acoustic) 3:21

17. “Beautiful Intentions” (RFM − Live Acoustic) 4:03

2007 – This Time

  • Κυκλοφόρησε: 2 Απριλίου 2007
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Red Girl
  • Certifications: IFPI SWI: Gold
  • Singles από το “This Time”:
  1. “The Moment You Believe” Κυκλοφόρησε: 16 Μαρτίου 2007
  2. “I Want Candy” Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2007
  3. “Carolyna” Κυκλοφόρησε: 8 Ιουνίου 2007
  4. “This Time” Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 2007
  5. “Understand” Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2008

 

Tracklist:

1. “Understand” 3:43

2. “What If I Stay” 3:17

3. “Protected” 4:37

4. “This Time” 3:32

5. “Carolyna” 3:21

6. “Forever Again” 3:37

7. “Your Mistake” 3:55

8. “The Moment You Believe” 3:30

9. “Don’t Let Me Go” (feat.Adam Argyle) 3:57

10. “Immune” 4:37

11. “May Your Heart” 3:57

12. “Out of Time” 3:47

13. “I Want Candy” 3:24

Italian and French bonus track

13. “I Want Candy” Flack 3:24

14. “First Day of My Life”

Portuguese-Brazilian bonus track

13. “Fragile” 4:03

14. “I Want Candy”

2011 – The Sea

  • Κυκλοφόρησε: 5 Σεπτεμβρίου 2011
  • Formats: CD, digital download
  • Label: Red Girl
  • Singles από το “The Sea”:
  1. “Rock Me” Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 2011
  2. “Think About It” Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2011
  3. “Weak” Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2011
  4. “Let There Be Love” Κυκλοφόρησε: 2 Δεκεμβρίου 2011

 

Tracklist:

1. “The Sea” 4:51

2. “Weak” 3:24

3. “Think About It” 3:47

4. “Beautiful Mind” 3:41

5. “One by One” 4:06

6. “Stupid Game” 3:20

7. “All About You” 4:01

8. “Burn” 4:00

9. “Drown” 3:59

10. “Get Out of Here” 4:10

11. “Enemy” 8:12

iTunes bonus track

12. “Let There Be Love” 3:32

German edition (bonus tracks)

6. “Let There Be Love” 3:32

12. “Rock Me” 3:13

iTunes bonus track

13. “Enemy” 8:12

Amazon MP3 bonus track

13. “Think About It (Acoustic Version – Live at Hitradio Ö3)” 3:23

2012 – The Night (with Jodie Harsh / E.P.)

Συνεργασία με την βρετανίδα DJ, Jodie Harsh.

  • Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2012
  • Formats: Digital download
  • Εταιρεία: Red Girl

Tracklist:

1. Set You Free 4:00

2. Sunrise 3:50

3. Walk Away 4:00

2012 – Stages

Περιλαμβάνει διασκευασμένα τραγούδια από αγαπημένα musicals της Melanie C.

  • Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2012
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Red Girl
  • Singles “Stages”:
  1. “I Know Him So Well (feat. Emma Bunton)” Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2012

 

Tracklist:

1. “Maybe This Time” (Cabaret) 3:37

2. “Another Hundred People” (Company) 2:47

3. “I Know Him So Well” (feat. Emma Bunton) (Chess) 4:24

4. “Aren’t You Kinda Glad We Did?” (The Shocking Miss Pilgrim) 3:12

5. “I Don’t Know How to Love Him” (Jesus Christ Superstar) 5:22

6. “Both Sides Now” (Priscilla, Queen of the Desert) 5:01

7. “Ain’t Got No / I Got Life” (Hair) 3:09

8. “I Just Don’t Know What to Do With Myself” (Shout! The Mod Musical) 3:24

9. “I Only Have Eyes for You” (Dames) 3:20

10. “Tell Me It’s Not True” (Blood Brothers) 5:09

11. “My Funny Valentine” (Babes in Arms) 2:57

12. “Something Wonderful” (The King & I) 2:52

iTunes bonus track

13. “Anything Goes” (Anything Goes) 2:57

2013 – Loving you (with Matt Cardle / Single)

Από το δίσκο του Matt Cardle “Porcelain”.

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2013
  • Label: Absolute
  • Formats: CD, digital download

 

Tracklist:

1 Loving You 3:35

2 Loving You (Instrumental) 3:35

The Remixes E.P.

1 Loving You (Radio Edit) 3:37

2 Loving You (Instrumental) 3:36

3 Loving You (Acoustic Version) 3:39

4 Loving You (Funk Generation – H3dRush Radio Edit) 3:57

5 Loving You (JKGD Radio Edit) 3:21

6 Loving You (Ravi B. Remix) 4:49

7 Loving You (DJ Prime Remix) 4:00

8 Loving You (DSK CHK Remix) 6:46

9 Loving You (Funk Generation – H3dRush Club Mix) 6:34

10 Te Amo (Spanish Version) 3:35

2013 – Live at Shepherd’s Bush Empire

  • Κυκλοφόρησε: 12 Δεκεμβρίου 2013
  • Formats: CD, digital download
  • Εταιρεία: Red Girl

 

Tracklist:

1. Northern Star

2. Beautiful Intentions

3. Never Be the Same Again

4. One By One (feat. James Walsh)

5. Both Sides Now

6. Next Best Superstar

7. I Turn To You

2014 – Cool as you (with Peter Aristone / E.P.)

Από τον δίσκο του Peter Aristone “19 Days in Tetbury”

  • Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2014
  • Εταιρεία: BrainZone
  • Formats: CD, digital download

Tracklist:

1 – Cool As You (Radio Edit) 3:37

2 – Cool As You (CMP Remix) 3:45

3 – Cool As You (Acoustic Version) 3:53

4 – Cool As You (Peter Aristone solo version) 3:56

 

2015 – I wish (with Jools Holland & The Rhythm & Blues Orchestra / Single)

Από το δίσκο των Jools Holland & The Rhythm & Blues Orchestra, “Sirens of Song”. Διασκευή του ομότιτλου τραγουδιού του Stevie Wonder (1976).

  • Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: EastWes
  • Formats: CD, digital download

Tracklist:

1 I Wish (Ash Howes Radio Edit) 3:25

2 I Wish (Album Version) 4:24

2015 – Let’s Groove (with “Asia’s Got Talent” judges / Single)

Η κριτική επιτροπή του “Asia’s Got Talent” είναι οι: David Foster, Melanie C, Anggun & Vanness Wu. Διασκευή του ομότιτλου τραγουδιού των Earth,Wind & Fire (1981). Δεν συμπεριλαμβάνεται σε album. 

  • Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Universal Music
  • Formats: CD, digital download

 

Tracklist:

1. Let’s Groove 3:32

2016 – Cosmic Shower (Lost Humanity) (with Ed Deedigan & The Kandu Collective / Single)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Kandu Arts For Sustainable Development , Kandu Music
  • Formats: CD, digital downloads

 

Tracklist:

1. Cosmic Shower (Lost Humanity) 4:43

2. Running On Empty 6:12

2016 – Version of me

  • Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2016
  • Format: CD, digital download
  • Εταιρεία: Red Girl
  • Singles από το “Version of me”:
  1. “Numb” (Sons of Sonix & Melanie C) Κυκλοφόρησε: 29 Ιουλίου 2016
  2. “Anymore” Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2016

 

Tracklist:

1. Dear Life 3:27

2. Escalator 3:27

3. Anymore 3:03

4. Something for the Fire 3:48

5. Version of Me 4:00

6. Numb (Sons of Sonix & Melanie C) 3:30

7. Room for Love 3:20

8. Unravelling 4:41

9. Loving You Better 4:44

10. Our History 3:51

11. Blame 4:35

Video

Rate this