skip to Main Content
Menu

Είδαμε την μεγάλη ντίβα της Βραζιλίας, Bebel Gilberto, ζωντανά στο Gazarte!

Είδαμε την μεγάλη ντίβα της Βραζιλίας, Bebel Gilberto, ζωντανά στο Gazarte!

Η μεγάλη ντίβα της Βραζιλίας, Bebel Gilberto σαγήνευσε το ελληνικό κοινό!

Ερμηνεύουν: Bebel Gilberto, Κατερίνα Πολέμη

Τοποθεσία: Gazarte, Αθήνα

Πότε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Ώρα Έναρξης: 22:00 – Κατερίνα Πολέμη

23::05 – Bebel Gilberto

Από νωρίς οι φίλοι της Bossa Nova και της jazz ξεκίνησαν να μαζεύονται στην ρομαντικά φωτισμένη με κεριά αίθουσα του Gazarte. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές από τις εννέα και οι fans ξεκίνησαν να γεμίζουν την αίθουσα αφήνοντας ελάχιστο ελεύθερο χώρο για να κινηθεί κανείς με άνεση!

Η ώρα ήταν περίπου 22:00 όταν ακούστηκαν οι πρώτες κιθαριστικές πενιές. Στη σκηνή του Gazarte, είναι η Ελληνο-Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Κατερίνα Πολέμη που έκανε μια δυνατή έναρξη για το υπόλοιπο της βραδιάς που θα ακολουθούσε. Ερμηνέυοντας τραγούδια στα πορτογαλλικά, στα αγγλικά, στα ισπανικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά, η Πολέμη, “συντροφιά” μόνο με μια κιθάρα απέδειξε πως είναι μια πολυ-επίπεδη ερμηνεύτρια. Τραγούδια όπως τα: “O Pato”, “Perhaps, Perhaps, Perhaps” και το πασίγνωστο “Μη μιλάς άλλο γι’αγάπη” του Διονύση Σαββόπουλου έκανε το κοινό να βυθιστεί σε μια απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα ενώ τα δικά της τραγούδια “Like Mother, Like Son” και “Το Βαλς του Ορφέα”, πρόσθεσαν μερικές ακόμα αξιόλογες πινελιές στο συνολικό setlist της.

Επόμενη στη σκηνή ήταν σαφώς η βραβευμένη με Grammy, Bebel Gilberto, που πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας. H κόρη των θρυλικών ερμηνευτών Miúcha και João Gilberto, κουβαλώντας τις αναμνήσεις από την χώρα της, τις προπέρσινες διακοπές της στη Μύκονο -όπως αποκάλυψε η ίδια- αλλά και τις μουσικές της καταβολές από τους διάσημους γονείς της, ξεκίνησε το πρόγραμμα της συνοδευόμενη από τον κιθαρίστα Guilherme Monteiro, που έμεινε στο πλευρό της καθόλη τη διάρκεια της εμφανίσης της.

Το πρόγραμμα άνοιξε με την επιτυχία της “Momento”, αποσπώντας ένα ζεστό χειροκρότημα από το κοινό. Με περίσσια θυληκότητα και χιούμορ, καλησπέρισε τον κόσμο και έβγαλε το σακάκι της συνεχίζοντας με το “August Day Song”. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η διασκευή στο κλασσικό τραγούδι “Just One Of Those Things”, το οποίο είχαν διασκευάσει στο παρελθόν και οι γονείς της σε συνεργασία με τον Stan Getz. Η Bebel φανερά συγκινημένη, αφιέρωσε το τραγούδι στη μνήμη της μητέρας της που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερις μήνες!

Το setlist συμπεριλάμβανε πολλές μεγάλες επιτυχίες από τη συνολική της δισκογραφία όπως: “Simplesmente”, “Bananeira”, “Eu Preciso Dizer”, “Saudade Vem Correndo”, “So Nice”, “Samba e amor”, “Aganjú”, “Close Your Eyes” που μετέφεραν την καυτή ανάσα του Ρίο μέσα από τη μελαγχολία των στίχων της Bebel Gilberto και των αιθέριων φωνητικών της. Σαφώς δεν έλειψαν και οι εκλεκτές διασκευές όπως εκείνες στα πασίγνωστα “Ηarvest Moon” του Neil Young, “Creep” των Radiohead (που ερμήνευσε στο encore) και “Baby” των Gal Costa και Caetano Veloso.

Για ακόμα μια φορά μια πολύ καλή παραγωγή όπου η Bebel Gilberto, o Guilherme Monteiro και η Κατερίνα Πολέμη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αφήνοντας το κοινό ενθουσιασμένο αλλά και με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν στη χώρα μας για ακόμα περισσότερες στιγμές, ζωγραφισμένες με τα χρώματα της Βραζιλίας!