skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Συνεργασία | Alok, Bhaskar, Jetlag Music feat. Andre Sarate – Bella Ciao

Το πασίγνωστο “Bella Ciao” από τον εμφύλιο πόλεμο της Ιταλίας έλαβε νέα σύνθεση από τους Alok, Bhaskar, Jetlag Music και Andre Sarate!

Τίτλος τραγουδιού“Bella Ciao”

Καλλιτέχνης: Alok, Bhaskar, Jetlag Music feat. Andre Sarate

Μουσική / Στίχοι: JetLag (BR), Bhaskar, Alok

Πρώτη Εκτέλεση: Παραδοσιακό τραγούδι (Ιταλικός εμφύλιος πόλεμος 1943-1945)

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 4 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Το πασίγνωστο “Bella Ciao” από τον εμφύλιο πόλεμο της Ιταλίας έλαβε νέα σύνθεση από τους Alok, Bhaskar, Jetlag Music και Andre Sarate! Το παραδοσιακό αυτό τραγούδι που δημιουργήθηκε και ακούστηκε μεταξύ του 1943 και 1945 είχε την τύχη να ακούγεται μέχρι και σήμερα και να το γνωρίζει ο κόσμος από άκρη σε άκρη. Έπειτα από 73, η σύγχρονη μουσική βιομηχανία και οι ασπαστές της επέλεξαν το “Bella Ciao” για να του δώσουν ξανά πνοή και νέα ηχοχρώματα.

Ο Alok, πασίγνωστος DJ της Βραζιλίας και δισκογραφικός παραγωγός, επέλεξε να συνεργαστεί με τον dance-electro DJ από την Βραζιλία, Bhaskar, ενώ στο πλευρό τους έχουν το duo Jetlag Music. Βάζοντας ο καθένας την δική του πινελιά, χωρίς να αλλοιώσουν 100% τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τραγουδιού, το “Bella Ciao” είναι ξανά κοντά μας, πιο εύρυθμο από ποτέ για να το τραγουδήσουμε. Στα φωνητικά του εν λόγω τραγουδιού βρίσκεται ο νεαρός τραγουδιστής André Sarate.

Η διασκευή αυτή αποτελεί μία πολυπολιτισμική δημιουργία κρατώντας ζωντανό των πολιτισμό τόσων γενεών. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες επιδιώκουν να διασκευάσουν το “Bella Ciao”, μιας και το 1993 το ακούσαμε από τους Modena City Ramblers, αλλά και τους Banda Bassotti, ενώ αξιοπρεπέστατη ήταν και η ερμηνεία του από τον Goran Bregović.

Alok, Bhaskar, Jetlag Music feat. Andre Sarate – Bella Ciao

Back To Top