skip to Main Content

Νέο Cover | Angelique Kidjo – Quimbara

Η Angelique Kidjo αποτίει φόρο τιμής στην Celia Cruz μέσα από ένα ολόκληρο album. Απολαύστε τον προπομπό αυτού…

Τίτλος τραγουδιού“Quimbara”

Καλλιτέχνης: Angelique Kidjo

Μουσική / Στίχοι: Junior Cepeda

Πρώτη εκτέλεση: Celia Cruz (1974)

Εταιρεία: Decca Records France

Από το LP: “Celia” 

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 19 Απριλίου 2019

Art-Cover:

Η μοναδική Κουβανή τραγουδίστρια, Celia Cruz, έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας κι έχει αφήσει πίσω της μία εντυπωσιακή μουσική παρακαταθήκη. Έρχεται η ώρα που μία ακόμη καλλιτέχνης αποτίει φόρο τιμής στη μαγευτική Λατίνα ερμηνεύτρια του 20ου αιώνα, που κατάφερε να αναδείξει 23 albums της ‘χρυσά’, ενώ φυσικά κι έχει το δικό της αστέρι στον δρόμο “Walk of Fame” στο Χόλιγουντ. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι ο Bill Clinton της απένειμε το βραβείο “National Medal of Arts” το 1994.

Πως λοιπόν αυτό το θεόσταλτο πλάσμα θα μπορούσε να μην τιμηθεί από μεταγενέστερους καλλιτέχνες; Οι νέες γενιές οφείλουν να μαθαίνουν την μουσική ιστορία και η Angelique Kidjo μερίμνησε για αυτό με τον δικό της τρόπο. Συγκεκριμένα, 58χρονη ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και ακτιβίστρια επέλεξε να κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου μία συλλεκτική συλλογή, υπό τον τίτλο “Celia”. Όπως πολύ σωστά μπορείτε να αντιληφθείτε ο εν λόγω δίσκος αποτελεί φόρο τιμής στην Αφρο-κουβανή ερμηνεύτρια.

Προπομπός του δίσκου είναι η διασκευή της Kidjo στο τραγούδι-σταθμό της Cruz, με τίτλο “Quimbara”. Για πρώτη φορά το τραγούδι αυτό ακούστηκε το 1974, με τη μουσική και τους στίχους του να φέρουν την

υπογραφή του 20χρονου τότε Junior Cepeda. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως το “Quimbara” αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δίσκου της Cruz, “Celia & Johnny”.

Angelique Kidjo - Quimbara

Original Song: Celia Cruz - Quimbara (1974)

Back To Top