skip to Main Content

Νέα Διασκευή | James Blake – Vincent

Ο μελωδικός “Vincent” του Don McLean διασκευάζεται από τον James Blake και είναι εδώ για να τον απολαύσουμε!

Τίτλος τραγουδιού“Vincent”

Καλλιτέχνης: James Blake

Μουσική / Στίχοι: Don McLean, James Blake

A’ Εκτέλεση: Don McLean (1971)

Από το LP: Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single : 24 Δεκεμβρίου 2017

Art-Cover:

Μία μελωδική μπαλάντα μας συστήθηκε το 1971 από τον Don McLean και δεν είναι άλλη από την “Vincent”. Όπως πολύ σωστά μπορείς να αντιληφθείς, ο τίτλος “Vincent” παραπέμπει στον Vincent van Gogh, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το τραγούδι είναι επίσης γνωστό και με τον τίτλο “Starry Starry Night”. Πρόκειται για έναν τίτλο ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον πασίγνωστο πίνακα του Van Gogh, “The Starry Night”. Μπορεί ο διάσημος καλλιτέχνης να έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, ωστόσο φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση μέχρι και για το μουσικό φάσμα.

Ο James Blake έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον Van Gogh, καθώς στις συναυλίες του συνηθίζει να ερμηνεύει το “American Pie”, ένα τραγούδι γραμμένο για τον διάσημο ζωγράφο. Νωρίτερα λοιπόν μέσα στο μήνα Δεκέμβρη, ο Blake επισκέφθηκε τα Conway Studios για να ηχογραφήσει το “Vincent”. Η μορφή μπαλάντας συνεχίζει να χαρακτηρίζει το γλυκό αυτό τραγούδι και ο ήχος του πιάνου έχει τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτό.

Έπειτα από το φορτωμένο 2016, κατά το οποίο ο Blake κυκλοφόρησε τον δίσκο του, “The Colour of Anything”, ανέλαβε κι έφερε εις πέρας το “Forward” από τον δίσκο της Beyonce, Lemonade και δούλεψε στο “Blonde” του Frank Ocean, ο εν λόγω ερμηνευτής αποφάσισε να ‘ησυχάσει’ λίγο για το 2017. Εξαίρεση του ήρεμου 2017 αποτελεί τοMy Willing Heart στο video clip του οποίου πρωταγωνιστεί η Natalie Portman.

James Blake – Vincent

Don McLean – Vincent (1971)

Back To Top