skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Phosphorescent – This Land Is Your Land

Μια νοσταλγική εκδοχή του τραγουδιού του Woody Guthrie, για το μουσικό project “Our Fist 100 Days”.

Τίτλος τραγουδιού: “This Land Is Your Land”

Καλλιτέχνης: Phosphorescent

Μουσική / Στίχοι: –

Πρώτη Εκτέλεση: Woody Guthrie (1945)

Art-Cover:

Την εκλογή του Donald Trump ως προέδρου της Αμερικής ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων παγκοσμίως. Ο χώρος της μουσικής δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής. Έτσι, δημιουργήθηκε το μουσικό project “Our Fist 100 Days”, όπου για κάθε μια από τις εκατό πρώτες μέρες τις προεδρίας του Trump, καλλιτέχνες θα μοιράζονταν ένα σπάνιο, ακυκλοφόρητο ή αποκλειστικό τραγούδι, μέσω της πλατφόρμας Βandcamp.

Η 100η μέρα ολοκληρώθηκε ίσως με τον πιο κατάλληλο μουσικό επίλογο. Με μια indie – folk διασκευή του κλασικού τραγουδιού διαμαρτυρίας του Woody Guthrie “This Land Is Your Land”, από τους Phosphorescent. Πρόκειται για μια νοσταλγική εκδοχή, που θέλει να εμπνεύσει την πρόοδο και την αλλαγή. H original εκδοχή αυτού του τραγουδιού ηχογραφήθηκε, για πρώτη φορά, το 1944 και έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ως ο εναλλακτικός εθνικός ύμνος της Αμερικής.

Στο project αυτό που ξεκίνησε σε συνδυασμό με το Secretly Group και το “30 Songs, 30 Days”, συμμετείχαν πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους οι Μarissa Nadler, PWR-BTTM, Gold Panda, Kevin Morby. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρώσει πόρους και να αφυπνίσει οργανώσεις, των οποίων τα συμφέροντα απειλούνται από τις πολιτικές που πρόκειται να ακολουθήσει ο Trump.

Woody Guthrie - This Land Is Your Land (1945)

Phosphorescent - This Land Is Your Land

Back To Top