skip to Main Content

Νέα Διασκευή | The Lumineers – Walls

Οι The Lumineers διασκευάζουν ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Tom Petty, με τίτλο “Walls”!

Τίτλος τραγουδιού“Walls”

Καλλιτέχνης: The Lumineers

Μουσική / Στίχοι: Tom Petty

Πρώτη εκτέλεση: Tom Petty (1996)

Εταιρεία: Universal Music

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 2 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Το “Walls” αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κι επιτυχημένα τραγούδια του Tom Petty. Για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα από το επίσημο soundtrack της ταινίας “She’s The One”, ενώ μάλιστα ήταν τόσο καλό που ηχογραφήθηκε δύο φορές. Η πρώτη ήταν για τους τίτλους τέλους της ταινίας και η δεύτερη αποτέλεσε μία συνεργασία με την Lindsey Buckingham των Fleetwood Mac στα φωνητικά και χρησιμοποιήθηκε για τους εναρκτήριους τίτλους της ταινίας. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι η ταινία υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ‘σταθμούς’ της Jennifer Aniston, μιας κι έπαιξε σε έναν αρκετά επιτυχημένο, πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το “Walls”, λοιπόν, ήχησε για πρώτη φορά στα αυτιά μας το 1996 και 22 χρόνια μετά βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, μιας και οι The Lumineers επέλεξαν να το διασκευάσουν. Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την διασκευή είναι για να τιμήσουν τον ίδιο τον καλλιτέχνη, μιας και ο Tom Petty ένα χρόνο πριν στις 2 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μία αυθεντική μουσική παρακαταθήκη. Η νέα version του “Walls” χαρακτηρίζεται από γλυκά, folk rock ηχοχρώματα, ενώ μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον ήχο από το ακορντεόν, την ακουστική κιθάρα και το ταμπούρο.

Οι The Lumineers κυκλοφόρησαν το “Walls” ως μία ανεξάρτητη κυκλοφορία, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ένταξή της σε κάποια επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά.

The Lumineers - Walls

Original Song: Tom Petty - Walls (1996)

Back To Top