skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Vanessa Carlton – Call Your Girlfriend

Η Vanessa Carlton μας παρουσιάζει την πρώτη από μια σειρά ολοκαίνουριων διασκευών!

Τίτλος τραγουδιού“Call Your Girlfriend”

Καλλιτέχνης: Vanessa Carlton

Μουσική / Στίχοι: Robyn, Alexander Kronlund, Klas Åhlund

Πρώτη Εκτέλεση: Robyn (2011)

Από το album:digital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 23 Μαρτίου 2018

Art-Cover:

Μια από τις πιο διακριτικές -και ακριβοθώρητες- παρουσίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Vanessa Carlton, έκανε την επανεμφάνισή της με μια ολοκαίνουρια διασκευή στο τραγούδι “Call Your Girlfriend” που πρώτο-ερμήνευσε η Robyn το 2011 για το LP της “Body Talk”.

Στη νέα αυτή εκδοχή του τραγουδιού κυριαρχούν περισσότερο τα κρουστά και η φωνή της Carlton αφού αρχικά “απογύμνωσε” το τραγούδι από τα έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία που προϋπήρχαν από την πρωτότυπη version του. Από σεβασμό στο πρόσωπο της Robyn, η Carlton δήλωσε: “Είναι υπέροχο όταν ένα τραγούδι με μικροδιαφοροποίησεις  όπως αυτό αποτινάζεται την pop κουλτούρα. Οι στίχοι του είναι τόσο έξυπνοι. Μόλις το πήρα, συνειδητοποίησα ότι η δομή είναι αρκετά πιο ασυνήθιστη από όσο νόμιζα. Επιπλέον είχα την ευκαιρία να παίξω με μέλη του συγκροτήματος Deer Tick σε αυτό το τραγούδι. Έτυχε να βρίσκονται στο Νάσβιλ όταν ηχογραφούσα αυτό το τραγούδι. Ο Dennis Ryan έπαιξε τύμπανα και ο Chris Ryan έπαιξε μπάσο. Τόσο φρέσκο”.

Το “Call Your Girlfriend” είναι το πρώτο από έξι συνολικά διασκευές που θα κυκλοφορούν μηνιαίως από την Carlton κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε. Πρόκειται για ανεξάρτητες κυκλοφορίες ενώ η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη της δισκογραφική δουλειά είναι αυτή του 2015 με τίτλο “Liberman” που κυκλοφόρησε από την Dine Alone Records.

Vanessa Carlton - Call Your Girlfriend

Original Song: Robyn - Call Your Girlfriend (2011)

Back To Top