skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Video Clip | Andra Day – Strange Fruit

Η Andra Day διασκευάζει το “Strange Fruit” της Billie Holiday.

Τίτλος τραγουδιού: “Strange Fruit”

Καλλιτέχνης: Andra Day

Μουσική / Στίχοι: Abel Meeropol

A’ Εκτέλεση: Billie Holiday (1939)

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single : 22 Ιανουαρίου 2017

Art-Cover:

Η Cassandra Monique Batie, η οποία είναι γνωστή στο χώρο της μουσικής ως Andra Day, είναι μία από τις ανερχόμενες και αρκετά ταλαντούχες τραγουδίστριες της Αμερικής. Η 30 ετών ερμηνεύτρια και στιχουργός υπογράφει το χρυσό συμβόλαιο με την Warner Music και το 2015 κυκλοφορεί το πρώτο της δίσκο “Cheers To The Fall”. Η νεαρή Andra Day έχει προταθεί αρκετές φορές ως υποψήφια σε διάφορες απονομές βραβείων (Grammy, BET κ.ά), αλλά έχει στο δυναμικό της μόλις δύο (Billboard & Soul Train Awards).

Εν έτη 2017, και ένα χρόνο από το τελευταίο της single “Gold”, που συμπεριλαμβάνεται στο ντεμπούτο album της, η γοητευτική Andra επιστρέφει. Αυτή τη φορά, όμως, επιλέγει να κυκλοφορήσει μία διασκευή με τη συνοδεία ενός σκοτεινού και ατμοσφαιρικού video clip. Το τραγούδι που αποφάσισε να εκτελέσει με τις μαγευτικές φωνητικές ικανότητές της, είναι το “Strange Fruit”. Η Andra Day συνεργάστηκε με την Equal Justice Initiative και τη Google, στα πλαίσια ενός project για τη φυλετική ανισότητα της Αμερικής.

Το τραγούδι, συγκεκριμένα, διαμαρτύρεται για ένα είδος φυλετικής τρομοκρατίας (λιντσάρισμα) που πήρε πάνω από 4.000 Αφρικάνικες – Αμερικάνικες ζωές.

Αρκετές πολιτείες της χώρας δεν έχουν μνημεία προς τιμή των πεσόντων, αλλά υπάρχουν κάποια και παρουσιάζονται στα πλάνα κατά τη διάρκεια του video. Το “Strange Fruit” ερμήνευσε για πρώτη φορά η Billie Holiday το 1939, ενώ υπήρχαν κατά την πάροδο των χρόνων διάφορες διασκευές, με την πιο γνωστή να είναι εκείνη της Nina Simone.

Andra Day - Strange Fruit (2017)

Billie Holiday - Strange Fruit

Back To Top