skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Video Clip | F.O.X – Walking in the Air

Οι F.O.X λίγο πριν ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τους Depeche Mode, κυκλοφορούν μια απροσδόκητη διασκευή!

Τίτλος τραγουδιού: “Walking in the Air”

Καλλιτέχνης: F.O.X

Μουσική / Στίχοι: Howard Blake

Πρώτη Εκτέλεση: Peter Auty (1982)

Σκηνοθεσία: Jason Arber

Από το albumdigital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 1 Δεκεμβρίου 2017

Art-Cover:

Το “Walking in the Air” είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Howard Blake για την κινηματογραφική ταινία του 1982 που βασίστηκε στο παιδικό βιβλίο “The Snowman” του Raymond Briggs, με τον ίδιο τίτλο. Το τραγούδι έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα εποχιακά τραγούδια στη βρετανική και φινλανδική τηλεόραση. Η ιστορία σχετίζεται με τις φευγαλέες περιπέτειες ενός νεαρού αγοριού και ενός χιονάνθρωπου που έχει έρθει στη ζωή. Στο δεύτερο μέρος της ιστορίας, το αγόρι και ο χιονάνθρωπος πετούν στον Βόρειο Πόλο και το “Walking in the Air” είναι το μουσικό θέμα αυτού του ταξιδιού. Η παρθενική του εκτέλεση ανήκει στον Peter Auty ένα παιδί που τότε άνηκε στην παιδική χορωδία του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα κλασσικό πλέον χριστουγεννιάτικο τραγούδι που έχει διασκευαστεί από δεκάδες καλλιτέχνες με το πέρασμα του χρόνου και φέτος απέκτησε άλλη μια διασκευή που το επαναφέρει στο προσκήνιο. Χάρη στο βρετανικό electro-pop συγκρότημα των F.O.X -που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, ως support act στην συναυλία των Depeche Mode το 2013- το “Walking in the Air” έχει πλέον και μια νοσταλγική ηλεκτρονική εκδοχή που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη κυκλοφορία μέσα από το συνοδευτικό του video clip που σκηνοθέτησε ο (Jason) Arber παρουσίαζωντας την προσωπογραφία της τραγουδίστριας των F.O.X, Mitzi μέσα από καλειδοσκοπικά φίλτρα που καθηλώνουν τον θεατή στην οθόνη του.

Με την αντίστοιχη ανάρτηση τους στις σελίδες κοινωνικών δικτύων τους οι F.O.X ανακοίνωσαν πως ανανέωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους με το θρυλικό συγκρότημα των Depeche Mode και είναι έτοιμοι να τους συνοδεύσουν στη νέα τους ευρωπαϊκή περιοδεία!

F.O.X - Walking in the Air

Original Version: Declan Galbraith - Walking in the Air (1985)

Back To Top