skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Video Clip | Falz – This Is Nigeria

O Νιγηριανός rapper, Falz, προκαλεί αντιδράσεις με το νέο του video clip για τη διασκευή του στο “This is America” του Childish Gambino!

Τίτλος τραγουδιού“This Is Nigeria”

Καλλιτέχνης: Falz

Μουσική / Στίχοι: Ν/Α

Σκηνοθεσία: Iyobosa ‘Geezy’ Rohoboth

Πρώτη Εκτέλεση: Childish Gambino (2018)

Εταιρεία: Bahdguys Records/Jungle Entertainment Ventures

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 30 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Ο Folarin Falana, γνωστός και με το stage name Falz, είναι ένας αρκετά γνωστός rapper από τη Νιγηρία. Επίσης έχει και ένα αστείρευτο ταλέντο στην υποκριτική, όπως ο Childish Gambino. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ξεκίνησε την μουσική του πορεία μέσα από το group The School Boys, ενώ το 2009 ξεκίνησε τη solo καριέρα του.

Ο Falz έχει ήδη κυκλοφορήσει 3 ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, με πιο πρόσφατη το album «27» του 2017. Εν έτη 2018, ο Νιγηριανός rapper επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με ένα ξεχωριστό και συνάμα – αρκετά – αμφιλεγόμενο single, αλλά και video clip. Το «This Is Nigeria», το οποίο κυκλοφόρησε τέλη Μαΐου κάνοντας πρεμιέρα μαζί με την οπτικοακουστική του δημιουργία, και ήδη υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από το κοινό του και όχι μόνο. Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος, όπως επίσης και την παραγωγή του.

Ο Νιγηριανός καλλιτέχνης αποφάσισε να αντιγράψει το video clip «This Is America» του Childish Cambino. Έπειτα από τη διαθεσιμότητά του clip στο VEVO, ένα πλήθος εξοργισμένων χρηστών στο Twitter έκαναν σφοδρή επίθεση στον γνωστό rapper. Όχι μόνο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το προαναφερθέν video clip, αλλά οι χορεύτριες που τον πλαισιώνουν είναι ντυμένες με hijab (ελ.μτφ: μαντίλα), με αποτέλεσμα να μπαίνει στο στόχαστρο της Μουσουλμάνικης κοινότητας.

Σύμφωνα με κάποιους χρήστες, θεωρείται ότι τα εν λόγω κορίτσια – χορεύτριες ίσως να αντιπροσωπεύουν τις νεαρές γυναίκες που βιάστηκαν και στη συνέχεια σκοτώθηκαν στην πόλη Chibok της Νιγηρίας. Τη σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε ο Iyobosa “Geezy” Rohoboth, και παραγωγός του είναι ο Wande Thomas.

Falz - This Is Nigeria

Back To Top