skip to Main Content

Νέα Επανεκτέλεση & Music Video | Carole King – One

Η Carole King ξανά στις επάλξεις με μία επανεκτέλεση του δικού της “One”!

Τίτλος τραγουδιού“One”

Καλλιτέχνης: Carole King

Μουσική / Στίχοι: Carole King

Πρώτη εκτέλεση: Carole King (1977)

Σκηνοθεσία: Alexandra Snow

Εταιρεία: Elorac Music

Από το LP: “Simple Things”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 29 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Η Αμερικανίδα συνθέτρια και τραγουδίστρια, Carole King βρίσκεται ξανά στο μουσικό προσκήνιο, έπειτα από επτά χρόνια αποχής από αυτό. Ούσα γνωστή για την δημιουργία αμέτρητων pop hits από το 1955 έως και το 1999, τα οποία μάλιστα μπήκαν στις λίστες του Billboard Hot 100, η King στα 76 της χρόνια επανέρχεται με πολιτικό σχολιασμό. Η ίδια δεν προβαίνει σε μία νέα δημιουργία. Αντί αυτής επανεκτελεί και γράφει από την αρχή το “One”. Πρόκειται για ένα ολόδικό της τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977. Περιλαμβάνεται στον δίσκο της “Simple Things” που μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς κατάφερε να φτάσει στη θέση Νο.17 των United States Billboard Pop Albums.

Επτά χρόνια, λοιπόν, μετά από την κυκλοφορία της τελευταίας της δισκογραφικής δουλειάς, “A Holiday Carole”, η King ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τον τρόπο γραφής της, αλλά και για την επανεκτέλεση του “One”. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Θα τραγουδούσα ορισμένα τραγούδια, θα έδινα μία εικόνα για το πολιτικό κλίμα και αυτό το τραγούδι ερχόταν συνεχώς στο μυαλό μου. Δεν θυμάμαι τι συνέβαινε πολιτικά ή στον κόσμο (το 1977), όταν το έγραψα. Η αδικία με χτυπάει από μέσα και απογοητεύομαι, όταν δεν μπορώ να το διορθώσω. Αυτή ήμουν τότε και αυτή συνεχίζω να είμαι και που ελπίζω να είμαι πάντοτε.”

Η King πήγε την εξήγησή της ένα βήμα πιο μακριά, λέγοντας: “Δεν πιστεύω πως ήταν ένα πολιτικό τραγούδι. Ήμουν υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είχα μία ένσταση για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, αλλά δεν είχα ξεκινήσει να δουλεύω με πολιτικούς ή να τους γνωρίζω προσωπικά μέχρι το 1984 με τον Gary Hart.” Έπειτα από την δήλωσή της πως για να γράψει χρειάζεται έναν λόγο, η King δηλώνει πως αυτή τη φορά, τροποποίησε το πρωτότυπο τραγούδι και το προσάρμοσε στα νέα δεδομένα. Τώρα γράφει για τους υποψήφιους κυβερνώντες, αλλά και τους ψηφοφόρους τους.

Carole King - One

Back To Top