skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Calexico & Iron & Wine – Father Mountain

Οι Calexico συναντούν ξανά τον Iron & Wine, σε μια ολοκαίνουρια δισκογραφική δουλειά!

Τίτλος τραγουδιού“Father Mountain”

Καλλιτέχνης: Calexico & Iron & Wine 

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: Sub Pop/City Slang 

Από το LP: “Years to Burn”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 14 Ιουνίου 2019

Art-Cover:

Οι Calexico και ο Iron & Wine θα επανασυνδεθούν για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουριου album, με τίτλο “Years to Burn”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου. Η συνεργασία αυτή έρχεται 14 χρόνια αφότου τα δύο indie folk-rock ονόματα συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το 2005 το EP, “In the Reins”.

Η ζεστή φωνή του τραγουδιστή-τραγουδοποιού Sam Beam (ο οποίος ερμηνεύει ως Iron & Wine) καθοδηγεί το πρώτο single του album “Father Mountain”, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ακουστική εξέλιξη και αρμονίες του Joey Burns των Calexico.

Το “Years to Burn” ηχογραφήθηκε στο Sound Emporium του Νάσβιλ με παραγωγό τον Matt Ross-Spang, του οποίου οι τεχνικές δεξιότητες ήταν αυτές που οδήγησαν τους John Prine, Margo Price και Jason Isbell, κατευθείαν στο studio. Το album θα αποτελείται από οκτώ τραγούδια με συμπράξεις από τους Beam και Burns, καθώς και με το άλλο βασικό μέλος των Calexico, John Convertino.

Για τους Calexico, το νέο αυτό project θα ακολουθεί το περσινό “The Thread That Keeps Us” , ενώ για τον Iron & Wine έρχεται από την κυκλοφορία του 2018 EP, “Weed Garden”, ο οποίος έχει βραβευτεί με Grammy στην κατηγορία “Καλύτερου Folk Album”. Αμφότεροι θα υποστηρίξουν το “Years to Burn” με μια μακρά παγκόσμια περιοδεία που θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Καρολίνα τον Ιούνιο.

Calexico & Iron & Wine - Father Mountain

Back To Top