skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Marianne Faithfull feat. Nick Cave – The Gypsy Faerie Queen

Η Marianne Faithfull παρουσιάζει το πρώτο της single από τον επερχόμενο δίσκο της μέσα από μία συνεργασία με τον Nick Cave!

Τίτλος τραγουδιού“The Gypsy Faerie Queen”

Καλλιτέχνης: Marianne Faithfull feat. Nick Cave

Μουσική / Στίχοι: Nick Cave, Marianne Faithfull

Εταιρεία: Panta Rei

Από το LP: “Negative Capability”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 2 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Όταν η Marianne Faithfull συναντάει για ακόμα μία φορά τον Nick Cave μόνο μεγάλες δημιουργίες μπορούν να προκύψουν. Οι ατμοσφαιρικές φωνές των δύο ερμηνευτών εναρμονίζονται για χάρη του νέου single της Faithfull “The Gypsy Faerie Queen”. Πρόκειται για τον προπομπό της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς της 71χρονης ερμηνεύτριας, με τίτλο “Negative Capability”. Ο Nick Cave έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην ερμηνεία του τραγουδιού, όσο και στην δημιουργία του και η Faithfull μιλάει για αυτή τη συνεργασία, λέγοντας: “Είναι ένα μικρό θαύμα. Ρώτησα τον Nick εάν θα έβαζε τη μουσική στο τραγούδι και μου απάντησε λέγοντας: ‘Είμαι πολύ απασχολημένος.’ Είπα: ‘Κατάλαβα, συγγνώμη για την ενόχληση.’ Τότε μου έγραψε πίσω: ‘Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την κατανόηση, ορίστε το τραγούδι.’ Είναι απλά απίθανο.”

Στο τραγούδι γίνεται άμεση αναφορά στο έργο του William Shakespeare, “Όνειρο Θερινής Νυκτός”, μία σκέψη που προέκυψε από την ίδια την Faithfull, σε μουσική του Cave. Στο “The Gypsy Fairie Queen” συναντάμε την ταλαντούχα ερμηνεύτρια να τραγουδάει από την οπτική του Puck, του ξωτικού με τις μαγικές δυνάμεις στο έργο αυτό. Αξίζει επίσης να αναφερθούμε ότι το σύνολο του album είναι αποτέλεσμα δουλειάς των Rob Ellis και Warren Ellis

(παραγωγή), αλλά και της μπάντας που αποτελείται συμπληρωματικά από τους Ed Harcourt και Rob McVey.

Η κυκλοφορία του νέου δίσκου της Marianne Faithfull, “Negative Capability”, κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου από την δισκογραφική εταιρεία Panta Rei.

“Είναι το πιο ειλικρινές album που έχω δημιουργήσει ποτέ. Πάντοτε προσπαθούσα να μην απελευθερώσω τον εαυτό μου,” δηλώνει η Faithfull σχετικά με το νέο της εγχείρημα.

Marianne Faithfull feat. Nick Cave - The Gypsy Faerie Queen

Back To Top