skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Robert Plant & Chrissie Hynde – Bluebirds Over the Mountain

Ο Robert Plant συνεργάζεται με την Chrissie Hynde στη διασκευή του “Bluebirds Over the Mountain”.

Τίτλος τραγουδιού: “Bluebirds Over the Mountain”

Καλλιτέχνης: Robert Plant & Chrissie Hynde

Μουσική / Στίχοι: Ersel Hickey

Πρώτη Εκτέλεση: Ersel Hickey (1967)

Από το album: “Carry Fire”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 13 Οκτωβρίου 2017

Art-Cover:

Το “Bluebirds Over The Mountain”, είναι το ολοκαίνουργιο τραγούδι του Robert Plant, σε συνεργασία με την τραγουδίστρια των Pretenders, Chrissie Hynde. Προέρχεται από το ενδέκατο solo album του πρώην μέλους των Led Zeppelin, “Carry Fire” , το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου μέσω της Nonesuch/Warner.

Η συνέχεια του “Lullaby And … The Ceaseless Roar” του 2014 δημιουργήθηκε υπό την παραγωγή του ίδιου του Plant στη δυτική Αγγλία και την Ουαλία, στο Top Cat studio στο Box, του Wiltshire με πρόσθετες ηχογραφήσεις στα στούντιο Real World και Rockfield. Όπως και με το “Lullaby”, ο Plant συνοδεύεται από την μπάντα του The Sensational Shife Shifters αλλά και καλλιτέχνες όπως οι: John Baggott, Justin Adams, Dave Smith και Liam “Skin” Tyson.

Το “Carry Fire” όμως παρουσιάζει και έναν αριθμό ειδικών προσκεκλημένων. Η Hynde συμμετέχει στο ντουέτο “Bluebirds Over The Mountain” (που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον rockabilly μύθο Ersel Hickey και αργότερα έγινε γνωστό από τους Richie Valens & The Beach Boys). Η Αλβανίδα βιολίστρια Redi Hasa εμφανίζεται σε τρία τραγούδια, όπως και ο διάσημος Seth Lakeman στη βιόλα και το βιολί.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: “Όλα έχουν να κάνουν με την πρόθεση. Σέβομαι και απολαμβάνω τα προηγούμενα μου έργα, αλλά κάθε φορά που αισθάνομαι το κίνητρο να δημιουργήσω νέα δουλειά, πρέπει να αναμειγνύω παλιά με καινούργια. Ως εκ τούτου, όλη η ώθηση της μπάντας έχει μετακινηθεί στον άξονά της κάπως – ο νέος ήχος και ο διαφορετικός χώρος που δημιουργούν ένα άλλο δρόμο σε συναρπαστικά και δραματικά τοπία της διάθεσης, της μελωδίας και των οργάνων».

Robert Plant & Chrissie Hynde - Bluebirds Over the Mountain

Back To Top