skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Toure Kunda feat. Santana – Emma salsa

O Carlos Santana συνεργάζεται με τους Σενεγαλέζους θρύλους Toure Kunda στο τραγούδι “Emma salsa”!

Τίτλος τραγουδιού“Emma salsa”

Καλλιτέχνης: Toure Kunda feat. Santana

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: Soulbeats Records

Από το LP: “Lambi Golo”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 27 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Οι μουσικοί θρύλοι από τη Σενεγάλη, που αποτελούν το συγκρότημα των Toure Kunda επέστρεψε με ένα ολοκαίνουριο album μετά από μια ολόκληρη δεκαετία δισκογραφικής απουσίας (ακολουθώντας το “Santhiaba” του 2018). Το νέο τους album έχει τίτλο “Lambi Golo” με το οποίο το συγκρότημα επανέρχεται στις μουσικές ρίζες του, ειδικά στην περιοχή Casamance της Σενεγάλης, απ’όπου κατάγονται και έχει βγάλει μεγάλους καλλιτέχνες της χώρας.

Τα τραγούδια «έχουν καλλιεργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ηχογραφήθηκαν στα λεγόμενα “studio της πόλης” προκειμένου να διατηρηθεί η ουσία της ζωής και να μείνει ανοιχτή η πόρτα της τιμής που ενώνει διαφορετικές γενιές», δήλωσαν σχετικά οι αδερφοί Touré που αποτελούν το σχήμα

Το album χαρακτηρίζεται ως ένα φιλόδοξο έργο κληρονομιάς όπου το πρωτοποριακό συγκρότημα συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική ceebu jën και το mbalax, με ρυθμούς, funk, pop rock, reggae αλλά και latin. Σε αυτό συμβάλλουν και οι special καλεσμένοι τους όπως: Manu Dibango, Kiddus I, Lokua Kanza αλλά και ο έτερος μεγάλος θρύλος της μουσικής Carlos Santana που επενδύει με την κιθάρα του το τραγούδι “Emma salsa”.

Toure Kunda feat. Santana - Emma salsa

Back To Top