skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Tracey Thorn feat. Corinne Bailey Rae – Sister

Η Tracey Thorn κυκλοφορεί το δεύτερο single της, “Sister”, μέσα από τον αναμενόμενο δίσκο της, έχοντας στο πλευρό της, την Corinne Bailey Rae.

Τίτλος τραγουδιού“Sister”

Καλλιτέχνης: Tracey Thorn feat. Corinne Bailey Rae

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album: “Record”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album: 2 Μαρτίου 2018

Art-Cover:

Από την εποχή που συμμετείχε στο συγκρότημα των Marine Girls μέχρι που έγινε το έτερο-ήμισυ των Everything But The Girl κι από τότε μέχρι σήμερα, που η Tracey Thorn ακολουθεί πλέον solo καριέρα, η βρετανίδα τραγουδίστρια αποδεικνύει τακτικά πως είναι πάντα πρόθυμη να γράψει τραγούδια που περιέχουν ένα σημείο προβολής του φεμινιστικού κόσμου. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μέσα από τα τραγούδια της περιγράφονται ορόσημα από τη ζωή μιας γυναίκας όπως η ηλικία, τα προβλήματα ή ακόμα κι ένα διαζύγιο για να αναφέρουμε μερικά.

Το αναμενόμενο, νέο album της Thorn θα έχει τίτλο “Record”, η αφήγηση του οποίου στρέφεται προς ένα σημείο όπου η ζωή της γυναίκας έχει παύσει να «ανθίζει». Το album (που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου, αρχικά στη Βόρεια Αμερική μέσω της Merge Records) καθοδηγείται από synth ήχους και γενικότερα λίγο πιο “βαριές” μελωδίες. “Ήθελα να είναι ένας δίσκος που θα μπορεί κανείς να ακούει κατά τη διάρκεια της μέρας”, δήλωσε η Thorn για το δίσκο. “Στα ακουστικά του ή εν κινήσει. Όχι απαραίτητα το βράδυ ή στο υπνοδωμάτιό του”.

Η Thorn κυκλοφόρησε το single, “Sister”, που ακολουθεί το lead-single, “Queen”, το οποίο δημιουργήθηκε πατώντας επάνω στο ρυθμικό “σκελετό” των Warpaint και τα συνοδευτικά φωνητικά της Corinne Bailey Rae, που συμμετέχουν σε αυτό. Η Thorn εξήγησε για τους στίχους ότι το τραγούδι αναφέρεται στην γυναικεία αλληλεγγύη και στην παραδοχή.

Tracey Thorn feat. Corinne Bailey Rae - Sister

Back To Top