skip to Main Content

Νέα Συνεργασία & Video Clip | Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente (Sanremo 2018)

Αυτό είναι το νικητήριο τραγούδι του Φεστιβάλ του Sanremo, που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη φετινή Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Non mi avete fatto niente”

Καλλιτέχνης: Ermal Meta & Fabrizio Moro

Μουσική / Στίχοι: Andrea Febo, Ermal Meta, Fabrizio Moro

Σκηνοθεσία: Michele Placido & Arnaldo Catinari

Από το album“Non abbiamo armi” & “Parole rumori e anni”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 7 Φεβρουαρίου 2018

Art-Cover:

To “Non mi avete fatto niente” είναι μια ολοκαίνουρια συνεργασία που ερμηνεύουν ο Αλβανός τραγουδιστής, Ermal Meta και ο Ιταλός τραγουδοποιός Fabrizio Moro, που κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου και αποτελεί το πρώτο single αμφότερων των νέων studio albums των δύο καλλιτεχνών, “Non abbiamo armi” και “Parole rumori e anni”, αντίστοιχα. Το τραγούδι διαγωνίσθηκε στο φετινό φεστιβάλ του Sanremo και μετά από ένα θρίλερ στον ημιτελικό κατάφερε τελικά να ξεχωρίσει και να κερδίσει το πρώτο βραβείο.

Ταυτόχρονα η νίκη αυτή, δίνει αυτόματα το “πράσινο φως” στους ερμηνευτές του, να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, την Ιταλία, στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία, μιας και το φεστιβάλ του Sanremo, καθιερώθηκε πλέον ως η εγχώρια διοργάνωση επιλογής τραγουδιού, από την χρονιά που η Ιταλία επανήλθε στον πανευρωπαϊκό -κι όχι μόνο- θεσμό.

Το τραγούδι έγραψαν οι δύο ερμηνευτές του σε συνεργασία με τον Andrea Febo και αφορμή για τη συγγραφή του στάθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ στις 22 Μαΐου 2017. Ένα απόσπασμα του τραγουδιού, ωστόσο, προέρχεται από ένα προηγούμενο τραγούδι του Febo, με τίτλο “Silenzio” που παρουσιάστηκε στο Sanremo Giovani 2016 από τους Ambra Calvani και Gabriele De Pascali.

Το video clip υπενθυμίζει το κύριο θέμα των στίχων και κυρίως τον φόβο, που κυριάρχησε μετά από όλα τα πρόσφατα γεγονότα που ακούστηκαν στα δελτία ειδήσεων. Σκηνές πολέμου, κατεδαφισμένα και γκρεμισμένα κτίρια από τις βόμβες, ρουκέτες στον ουρανό, στρατιώτες που προσπαθούν να αποφύγουν τα χτυπήματα των εχθρών και το πρόσωπο ενός γλυκού κοριτσιού, που καλύπτεται από τη σκόνη κι από τα συντρίμμια, έχοντας τα χέρια του σταυρωμένα για να κάνει προσευχή.

Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente (Sanremo 2018)

Back To Top