skip to Main Content

Νέα Συνεργασία & Video Clip | Marc Ribot feat. Tom Waits – Bella Ciao (Goodbye Beautiful)

Το ιταλικό, αντιστασιακό τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ηχεί για ακόμα μία φορά στα αυτιά μας από τις φωνές των Marc Ribot και Tom Waits!

Τίτλος τραγουδιού“Bella Ciao (Goodbye Beautiful)”

Καλλιτέχνης: Marc Ribot feat. Tom Waits

Μουσική / Στίχοι: Παραδοσιακό τραγούδι (Ιταλικός εμφύλιος πόλεμος 1943-1945)

Σκηνοθεσία: Jem Cohen

Εταιρεία: Anti Records

Από το LP: “Songs Of Resistance 1942 – 2018”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 14 Σεπτρεμβρίου 2018

Art-Cover:

Μέσω του Pitchfork επέλεξε να παρουσιάσει ο Marc Ribot το νέο του single. Πρόκειται για μία διασκευή στο επαναστατικό τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, “Bella Ciao”, στα φωνητικά του οποίου τον συνοδεύει ο Tom Waits, με την βαθιά κι αισθαντική φωνή του. Όπως ο ίδιος ο Ribot αναφέρει σε σχετικές του αναρτήσεις στα social media, ο Waits αποτελεί επιστήθιο φίλο του, οπότε αυτή η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Στις 12 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, λάβαμε στις ψηφιακές πλατφόρμες την συγκεκριμένη κυκλοφορία συνοδευμένη από ένα video clip γεμάτο με εικόνες από διαδηλώσεις, στρατιωτικές περιπολίες και πορείες με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Την σκηνοθεσία του video clip ανέλαβε κι έφερε εις πέρας ο Jem Cohen.

Το “Bella Ciao (Goodbye Beautiful)” περιλαμβάνεται στην νέα δισκογραφική δουλειά του Ribot “Songs of Resistance 1948-2018”. Όπως δηλώνει ο τίτλος από μόνος του, πρόκειται για μία σειρά από τραγούδια διαμαρτυρίας του 21ου αιώνα, υπό την ερμηνεία του Ribot. Στο project αυτό, ο Ribot συνεργάζεται με αρκετούς καλλιτέχνες και η πρώτη παρουσίαση ήρθε μέσα από μία μουσική σύμπραξη με τον Tom Waits. Με τον Waits να έχει να εμφανιστεί στο μουσικό προσκήνιο από το 2016, το “Bella Ciao” αποκτάει ξανά μεγάλη αξία. Αυτή τη φορά όχι μόνο λόγω της ιστορίας του, αλλά και λόγω των καλλιτεχνών που το ερμηνεύουν.

Ο Ribot ανέφερε στο Pitchfork σχετικά με το “Bella Ciao (Goodbye Beautiful)”: “Έπαιξα στον Tom μερικές νότες από τραγούδια κι αμέσως δέθηκε με αυτό. Φυσικά, μαζί του έφερε αρκετή σοβαρότητα –οι Ιταλοί φίλοι μου λένε πως ακούγεται ακριβώς όπως ένας παλιός ‘παρτιζάνος’!”

Marc Ribot feat. Tom Waits - Bella Ciao (Goodbye Beautiful)

Back To Top