skip to Main Content

Νέα Τραγούδια | Belinda Carlisle – Adi Shakti/Long Time Sun/Superstar

Ούτε με ένα, ούτε με δύο αλλά με τρία νέα τραγούδια κάνει το μεγάλο της comeback, η Belinda Carlisle!

Τίτλος τραγουδιών: “Long Time Sun” & “Adi Shakti”

Καλλιτέχνης: Belinda Carlisle

Μουσική / Στίχοι: N/A

Από το album: “Wilder Shores”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 29 Σεπτεμβρίου 2017

Art-Cover:

Τίτλος τραγουδιού: “Superstar”

Καλλιτέχνης: Belinda Carlisle

Μουσική / Στίχοι: Bonnie Bramlett, Leon Russell, Delaney Bramlett

Πρώτη Εκτέλεση: Delaney & Bonnie (1969)

Από το album: “Heaven On Earth (30th Anniversary Edition )”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 29 Σεπτεμβρίου 2017

Art-Cover:

Η μεγάλη κυρία της παγκόσμιας δισκογραφίας, Belinda Carlisle επιστρέφει με νέο album μετά από μια ολόκληρη δεκαετία απουσίας από τα μουσικά δρώμενα! Το album “Wildest Shores” είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός, νέος δίσκος για την πρώην τραγουδίστρια των The Go-Go’s : “Εξασκώ την Kundalini Yoga για πάνω από 25 χρόνια και τα τελευταία 12 έχτισα μια σοβαρή ρουτίνα πρακτικής κι άρχισα να μελετάω τα μάντρα που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα πολύ πιο στενά. Πάντα ήθελα να κάνω ένα album όπως αυτό, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2015. Δεν είναι μόνο μουσική σε αυτό το album, είναι μια επιστήμη που απαιτεί ένα στοιχείο στη φωνή που λέγεται naad. Το Naad είναι σχεδόν μια μεταφορά ενέργειας μέσω της φωνής και δεν ήταν εύκολο για μένα να την κατακτήσω. Τούτου λεχθέντος, είμαι μια pop τραγουδίστρια, έτσι δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι μια καλλιτέχνιδα παραδοσιακών ψαλμών ή kirtan, καθώς δεν θα ήμουν εγώ. Το “Wilder Shores” είναι λοιπόν ένα pop-album με την ίδια δομή στίχου, γέφυρας και ρεφρέν όπως τα προηγούμενα τραγούδια μου, αλλά φτιαγμένα με επαναλαμβανόμενη ψαλμωδία. Έχω επιλέξει επτά μάντρα (υπήρχαν χιλιάδες για να διαλέξω) που ήταν πραγματικά αποτελεσματικά για μένα και τα έβαλα στη μορφή pop τραγουδιών. Αν το βάλατε να παίζει σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή στο παρασκήνιο, νομίζετε ότι είναι κανονικά pop τραγούδια, αλλά όταν ακούτε προσεκτικά μπορείτε να ακούσετε ότι δεν είναι στα αγγλικά, αλλά στη γλώσσα των Gurus, τα Gurmukhi. Αυτό το έργο ήρθε εντελώς από την καρδιά μου και από την εμπειρία που είχα με τις ψαλμωδίες. Ήθελα να μοιραστώ με τους οπαδούς μου αυτό που νιώθω, κι ότι αυτή μπορεί να είναι μια πρακτική που μπορεί να αλλάξει τη ζωή για οποιονδήποτε”, δήλωσε σχετικά με τη νέα της κυκλοφορία.

Τα δύο πρώτα νέα τραγούδια που μας παρουσιάζει η Carlisle είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα όλων των παραπάνω. Το “Long Time Sun” και το “Adi Shakti”, προοικονομούν τον πιο παράξενο και ιδιαίτερο δίσκο της μέχρι τώρα πορείας της. Το album αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ θα περιλαμβάνει και μια special επανεκτέλεση για τους φανατικούς της οπαδούς: “Αποφάσισα να συμπεριλάβω σε αυτό το album μια ακουστική εκδοχή του “Heaven Is A Place On Earth” γιατί λυρικά είναι και ήταν πάντα ένα τραγούδι ελπίδας. Το έκανα σε πολύ χαλαρή φόρμα κατά τη διάρκεια μαθημάτων γιόγκα και υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι που έρχονται και μου λένε πως δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι οι στίχοι συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία της γιόγκα έως ότου το άκουσαν απογυμνωμένο από την αρχική παραγωγή του”, συμπλήρωσε η τραγουδίστρια!

Παράλληλα ετοιμάζει και μια επετειακή κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της solo καριέρας της, “Heaven on Earth”. Περιελάμβανε επιτυχίες όπως το προαναφερθέν “Heaven Is A Place On Earth”  αλλά και τα “I Get Weak” και “Circle In The Sand”.

Η νέα αυτή edition θα αποτελείται από 4 LPs και 1 CD set. Οι τέσσερις δίσκοι θα είναι η πρωτότυπη εκδοχή του album, o δεύτερος θα παρουσιάσει 7-ίντσες versions των singles και πέντε 45άρια που ερμηνεύτηκαν ζωντανά από την Belinda στην περιοδεία της το 1988. Το 3ο και 4ο LP θα περιλαμβάνουν διάφορα 12-ίντσα single-remixes. Το CD θα περιλαμβάνει επίσης το πρωτότυπο δίσκο με την προσθήκη τριών νέων tracks: την επανεκτέλεση του “Heaven Is A Place On Earth” που θα συμπεριληφθεί και στο “Wildest Shores”, ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Why” που έγραψε μαζί με την πρώην συνεργάτιδά της, στις Go-Go’s, Charlotte Caffey και μια διασκευή στο τραγούδι του Leon Russell, “Superstar” (γνωστότερο από την επανεκτέλεση των The Carpenters, το 1971), το οποίο κυκλοφόρησε επίσης ως πρόγευση της κυκλοφορίας του δίσκου, που έχει οριστεί την ίδια μέρα με το “Wildest Shores”!

Belinda Carlisle - Long Time Sun

Belinda Carlisle - Adi Shakti

Belinda Carlisle - Superstar

Back To Top