skip to Main Content

Νέα Τραγούδια | Blood Orange – June 12th / Christopher & 6th

Ο Blood Orange τιμάει τον “Μήνα Μαύρης Ιστορίας” με την κυκλοφορία δύο νέων τραγουδιών!

Τίτλος τραγουδιού: “June 12th” & “Christopher & 6th

Καλλιτέχνης: Blood Orange

Μουσική / Στίχοι: Ν/Α

Από το album: Digital Singles

Ημερομηνία κυκλοφορίας singles: 5 Φεβρουαρίου 2018

Art-Cover:

Ο μήνας Φεβρουάριος πήρε την ονομασία ο «Μήνας της Μαύρης Ιστορίας» το 1926 προς τιμήν των Abraham Lincoln και Frederick Douglass, οι οποίοι είχαν γενέθλια τον ίδιο μήνα, αλλά με δύο μέρες διαφορά (12 και 14 αντίστοιχα). Ως “Black History Month” ορίζεται, λοιπόν, ο μήνας Φεβρουάριος τιμής ένεκεν όλων των σημαντικών μαύρων προσώπων της ιστορίας. Για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 1970 στο Kent State, ενώ έκτοτε έχει καθιερωθεί στην ιστορία.

Ο Blood Orange επέστρεψε στο μουσικό προσκήνιο, έπειτα από την κυκλοφορία του τρίτου studio album του, “Freetown Sound” που κυκλοφόρησε το 2016, με δύο νέα τραγούδια και κατά τη διάρκεια του “Black History Month”. Ο λόγος, λοιπόν, γίνεται για τα τραγούδια “Christopher & 6th” και “June 12th”, δύο soulful τραγούδια, με blues ηχοχρώματα που μας παρουσιάζουν έναν Dev Hynes πιο ώριμο από ποτέ. Το “Christopher & 6th” αναφέρεται σε μια γωνιά του Μανχάταν, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εξεγέρσεις του Stonewall, με την αστυνομία να πραγματοποιεί εφόδους ρουτίνας στο γκέι μπαρ, Stonewall Inn.

Από την άλλη πλευρά, το “June 12th” μιλάει για την αυτοεκτίμηση και για το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του και μέσα από ρυθμικά beats και την αισθαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, ο Blood Orange καταφέρνει να μας παρασύρει. Τα εν λόγω τραγούδια κυκλοφόρησαν για να επαναφέρουν στη μνήμη μας τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και να μας βάλουν στο κλίμα επανόδου του Blood Orange.

Blood Orange - June 12th, Christopher & 6th

Back To Top