skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Altribe – Too Late To Come Back

Ένα καινούριο single από το ελληνικό “Out of the Blues” συγκρότημα Altribe.

Τίτλος τραγουδιού: «Too Late To Come Back»

Καλλιτέχνης: Altribe

Μουσική / Στίχοι: Albert Παναγιωτόπουλος – Fiona Λαμπρίδη / Albert Παναγιωτόπουλος

Από το album: T.B.A

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : T.B.A

Art-Cover:

Περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του album τους “Spooky Train”, ένα album με blues ρίζες εμπλουτισμένο με post rock και psychedelic στοιχεία, οι Altribe κυκλοφόρησαν το νέο τους single με τίτλο “Too Late To Come Back”. Οι Altribe πρόκειται για ένα 4μελές συγκρότημα με έδρα την Ελλάδα. Σημείο αναφοράς της μουσικής τους είναι τα blues με groovy, soul, post rock και psychedelic επιρροές. Μια Out of the Blues μουσική, όπως είναι και το σύνθημα των Altribe, που εμπνέεται από τα blues αλλά προχωρά και πέρα από αυτό το είδος.

Τόσο μέσα από το δυναμικό ήχο τους όσο και μέσα από τους στίχους τους, τοποθετούν στο επίκεντρο τον σύγχρονο μοναχικό άνθρωπο της μεγαλούπολης. Υπεύθυνοι για το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα είναι η συνθέτης Fiona Λαμπρίδη (φωνή, ακουστική κιθάρα), ο Απόστολος Καρατζάς (ηλετρική κιθάρα), ο Γιάννης Γαρδικλής (ηλεκτρικό μπάσο) και ο συνθέτης και στιχουργός Αlbert Παναγιωτόπουλος (drums), ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του συγκροτήματος.

Altribe εγκαινιάζουν, λοιπόν, με το νέο τους single “Too Late To Come Back”, μια καινούρια συλλογή τραγουδιών με επίκεντρο πάντα τον σύγχρονο κάτοικο της μεγαλούπολης: “cause the world seems like a place where nobody cares”. To τραγούδι κινείται στους γνωστούς minimal, blues, post rock και soul ήχους του συγκροτήματος, ενώ η εξαιρετική, ζεστή φωνή της Fiona μας ταξιδεύει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκρότημα σημειώνει επιτυχία στο εξωτερικό, ενώ έχει λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones, για την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι “Gimme Shelter”από το album “Let It Bleed” του 1969.

Altribe - Too Late To Come Back

Back To Top