skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Barbra Streisand – Lady Liberty

Η Barbra Streisand κυκλοφορεί άλλο ένα τραγούδι μέσα από το νέο της album, “Walls”.

Τίτλος τραγουδιού“Lady Liberty”

Καλλιτέχνης: Barbra Streisand

Μουσική / Στίχοι: Ν/Α

Εταιρεία: Columbia Records

Από το LP: “Walls”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 2 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που η Barbra Streisand ανακοίνωσε το δισκογραφικό της comeback με το νέο anti-trump τραγούδι της, “Don’t Lie to Me” και το όμορφο mash-up-διασκευή των τραγουδιών “Imagine/What a Wonderful World” και τώρα επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο δείγμα που θα εμφανιστεί κι’αυτό στο επερχόμενο album της με τίτλο “Walls” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου.

Το “Lady Liberty” είναι ένα άκρως πατριωτικό τραγούδι, του οποίου οι στίχοι αναφέρονται στην θλιβερή ημέρα της 9/11 ενώ υπάρχει και μια αναφορά στο περιβόητο ποίημα της Emma Lazarus, “The New Colossus”. “Είμαι πολύ περήφανη γιατί η Emma έζησε στο ίδιο τετράγωνο που ζω τώρα κι εγώ όπου υπάρχει μια ωραία τιμητική πλάκα στη μνήμη της. Αν ζούσε σήμερα, θα την έπαιρνα στο Waverly Inn και θα σήκωνα μαζί της ένα ποτήρι”, δήλωσε η μεγάλη ντίβα της μουσικής και του κινηματογράφου.

Αρχικά με τίτλο “What’s On My Mind”, η Streisand αποφάσισε να αλλάξει τον τίτλο του album σε “Walls” αφού διάβασε ένα στίχο στο ομότιτλο τραγούδι που εμφανίζεται στο LP, το οποίο γράφτηκε από τους φίλους της Marilyn και Alan Bergman. “Τότε είχα μια ιδέα για το εξώφυλλο”, σημειώνει, “εγώ σε αυτόν τον τοίχο. Ο τοίχος της κοινωνίας, τα τείχη αυτής της προεδρίας, τα τείχη που εμποδίζουν τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, υπάρχει ένα φως που έρχεται και ελπίζουμε για το μέλλον. Πρέπει να μεγαλώσουμε ως έθνος, απλά πρέπει να μεγαλώσουμε από αυτό και να δούμε το φως. αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω”.

Barbra Streisand - Lady Liberty

Back To Top