skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Bastille – Quarter Past Midnight

Ολοκαίνουριο τραγούδι καταφθάνει από τους Bastille…

Τίτλος τραγουδιού«Quarter Past Midnight»

Καλλιτέχνης: Bastille

Μουσική / Στίχοι: Dan Smith

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 9 Μαΐου 2018

Art-Cover:

Ο τίτλος του ακούει στο όνομα «Quarter Past Midnight» και αποτελεί ένα δυναμικό single που μας δίνει ταυτόχρονα μια γεύση από το επερχόμενο -τρίτο κατά σειρά νέο album- του δυναμικού συγκροτήματος που δεν σταματά να μας χαρίζει επιτυχίες.

Ο front-man των Bastille, Dan Smith, δήλωσε σε δελτίο τύπου σχετικά με το νέο αυτό τραγούδι πως:

«Το ‘Quarter Past Midnight’ προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη στιγμή μιας νυχτερινής εξόδου. Κάποιοι θα γυρίσουν σπίτι, ενώ για μερικούς άλλους αυτή είναι μόνο η αρχή. Έτσι λοιπόν μιλά για τη στιγμή που είσαι μέσα σε ένα αμάξι κάποιου, που οδηγεί τριγύρω στη πόλη. Προσπάθησα να αιχμαλωτίσω αυτή την αίσθηση ενθουσιασμού, τον πυρετό της στιγμής».

Ακόμη, συνεχίζει πως:

«Είναι πολύ πιο εύκολο να δραπετεύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέρη που συνήθως δεν είναι ανοιχτά, (το βράδυ) είναι ανοιχτά στον κόσμο, και τα μέρη που συνδέεις με τη καθημερινότητα και τη δουλειά είναι κλειστά. Υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν και μια άλλη ομάδα ανθρώπων που κυκλοφορούν».

Το «Quarter Past Midnight» χρησιμοποιεί κατά κόρον κιθάρα, drums και ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ η ενέργειά του ποικίλει, επιβραδύνοντας λίγο πριν κάθε ρεφραίν, αποτυπώνοντας τα συναισθήματα που έχεις λίγο πριν ξεκινήσει μια δυνατή βραδιά που επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Τέλος, να σημειώσουμε πως τελευταίο δισκογραφικό εγχείρημα των Bastille αποτέλεσε το «Wild World» το 2016 και σύντομα όπως ανακοίνωσαν αναμένεται ο νέος τους δίσκος, που ο Smith περιέγραψε ως έναν ‘αποκαλυπτικό πάρτυ δίσκο’.

Bastille - Quarter Past Midnight

Back To Top