skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Bruce Springsteen – Hello Sunshine

To “αφεντικό της rock” επέστρεψε!

Τίτλος τραγουδιού: “Hello Sunshine”

Καλλιτέχνης: Bruce Springsteen

Μουσική / Στίχοι: Bruce Springsteen 

Εταιρεία: Sma Rag Da

Από το LP: “Air Sickness Bag”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 22 Απριλίου 2019

Art-Cover:

Ο Bruce Springsteen πέρασε την περσινή χρονιά στο Broadway, κάνοντας σόλο-ακουστικές εμφανίσεις στον ίδιο χώρο κάθε βράδυ. Στο τέλος της χρονιάς, η παραμονή του έριξε αυλαία με ένα ειδικό ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα μέσω του Netflix και ένα live album. Πριν από λίγους μήνες, o Springsteen αρνήθηκε δημοσίως τις φήμες που τον ήθελαν να σχεδιάζει μια ακόμα περιοδεία με τους E Street Band για το 2019, ωστόσο το “αφεντικό” δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα!

Τον Ιούνιο, ο Springsteen θα επιστρέψει με ένα νέο studio album που θα τιτλοφορείται “Western Stars” και θα ακολουθεί το επιτυχημένο album του “High Hopes” του 2014. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, το νέο album το έχει εμπνευστεί “εν μέρει από τους δίσκους της Νότιας Καλιφόρνιας που κυκλοφόρησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του 70“, στοιχείο που σίγουρα κορυφώνει πολύ το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Springsteen ήταν σύγχρονος με πολλούς από αυτούς τους τραγουδοποιούς -τύπου Laurel Canyon-, αλλά η μουσική του ήταν πάντα σκληρότερη και πιο φυσική.

Συνεπώς θα είναι μάλλον πιο διασκεδαστικό αν φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να ακούγεται αν έβαζε περισσότερη γλυκά στη μουσική του. Ωστόσο δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ καιρό καθώς ο Springsteen κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο single του “Hello Sunshine”, μαζί με το συνοδευτικό του Lyric video.

O Springsteen ηχογράφησε το album στο studio που εδρεύει στο σπίτι του στο New Jersey, αν και έκανε και κάποια τραγούδια στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη. Οι συνθέσεις τους έγιναν σε συνεργασία με τον Ron Aniello, ο οποίος παίζει επίσης διάφορα όργανα στο album. Ο Jon Brion συμμετέχει επίσης στο δίσκο, προσθέτοντας celeste, Moog, και Farfisa. Η σύζυγος του Springsteen, Patti Scialfa τραγουδά και κάνει φωνητικά σε τέσσερα τραγούδια. Στο ίδιο δελτίο τύπου, ο Springsteen αναφέρει, “Αυτό το album είναι μια επιστροφή στις solo ηχογραφήσεις μου, με τραγούδια που σκιαγραφούν διάφορους χαρακτήρες και σαρωτική, κινηματογραφική οργάνωση ορχήστρας. Είναι ένας δίσκος σαν κοσμηματοθήκη”.

Bruce Springsteen - Hello Sunshine

Back To Top