skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Dirtmusic – Go The Distance

Ο Hugo Race (Bad Seeds) και ο Chris Eckman (Walkabouts) συναντούν τον Murat Ertel (Baba Zula) συνεχίζοντας την πορεία των Dirtmusic!

Τίτλος τραγουδιού“Go The Distance”

Καλλιτέχνης: Dirtmusic

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: Glitterbeat Records

Από το LP: “Bu Bir Ruya”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 26 Ιανουαρίου 2018

Art-Cover:

Τρεις χαρισματικοί μουσικοί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι! Ο Hugo Race (ex Bad Seeds) και ο Chris Eckman (Walkabouts) ενώνουν τις δυνάμεις τους με την εμβληματική φιγούρα του Murat Ertel (Baba Zula) συνεχίζοντας την πορεία των Dirtmusic! Στο τελευταίο τους album, “Bu Bir Ruya”, αποτυπώνουν μουσικά τις απόψεις και την στάση τους για την πολιτική, την καταπίεση και την μετανάστευση.

Οι Dirtmusic ξεκίνησαν ως ένα ακουστικό blues τρίο αποτελούμενο από τον Hugo Race, τον Chris Eckman και τον Chris Brokaw. H τυχαία τους συνάντηση με τους Tamikrest στο Festival au Désert στο Timbuktu το 2008 αποδείχτηκε μια ευχάριστη αλλαγή στους μουσικούς τους ορίζοντες. Η συνεργασία τους με τους Tamikrest και άλλους εξαιρετικούς μουσικούς από το Μάλι αποτυπώθηκε δισκογραφικά στα άλμπουμ BKO (2010), Troubles (2013) και Lion City (2014).

Για το album αυτό, οι Dirtmusic στράφηκαν γεωγραφικά σε άλλα μέρη. Ο Murat Ertel, πήρε τη θέση του Brokaw. Το album είναι ένα αναπάντεχο και ανήσυχο μουσικό αποτέλεσμα τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα. Η συμμετοχή του Murat Ertel σε αυτό το album δίνει ένα post punk – Turkish psychedelia ήχο, ενώ δε λείπουν οι funk και ηλεκτρονικές αναφορές που βρίσκονται στον ήχο των Baba Zula. Στα live shows τους προσθέτουν ντραμς και κρουστά και εγγυώνται ένα ταξίδι στον πυρήνα της μουσικής. Πιο πρόσφατο δείγμα από το δίσκο αυτό είναι το τραγούδι “Go The Distance” που παρουσιάζεται μέσα από ένα ταξιδιάρικο video που δημιούργησε ο ίδιος ο Eckman.

Dirtmusic - Go The Distance

Back To Top