skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Grouper – Children

Η Grouper κυκλοφόρησε το νέο της single.

Τίτλος τραγουδιού: “Children

Καλλιτέχνης: Grouper

Μουσική / Στίχοι: Liz Harris

Από το album: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 4 Αυγούστου 2017

Art-Cover:

Η Liz Harris, γνωστή και με το stage name Grouper, ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 2005. Η τραγουδίστρια της folk και dream pop μουσικής, έχει κυκλοφορήσει διάφορα projects, που μεγάλη απήχηση αναγνώρισε το “Dragging A Dead Deer Up A Hill”, το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2008. Η Grouper έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Xiu Xiu, Tiny Vipers και Lawrence English.

Το 2014, η Harris σύστησε την δέκατη δισκογραφική της δουλειά, που φέρει τον τίτλο “RUINS”. Μετά την τελευταία κυκλοφορία του “Paradise Valley”, η Grouper επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο single. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο “Children” και είναι η συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα το B-Side του album “RUINS”.

Το “Children” είναι ένα τραγούδι αρκετά γλυκό, που θυμίζει στον ακροατή ήχο από νανούρισμα. Το μουσικό όργανο που πρωταγωνιστεί στο νέο single της Liz Harris είναι το πιάνο, και τα φωνητικά της είναι τόσο σπαρακτικά έως ανύπαρκτα. Το “Children” είναι ένα σκοτεινό τραγούδι και το κύριο νόημα του είναι η καταστροφή του πλανήτη μας (“How we turn in the shadows, murdering the world in our sleep”).

Η τραγουδίστρια, στα πλαίσια προώθησης του “Children”, δήλωσε: “Προς το τέλος της ηχογράφησης του ‘RUINS’ έγραψα ένα τραγούδι, το οποίο δεν κατάφερε να μπει στο τελικό tracklist. Παρόλο που ταίριαζε ατμοσφαιρικά, η μουσική και η ενέργειά του δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο. Το απέσυρα, με αποτέλεσμα να το ξεχάσω ότι το είχα ηχογραφήσει. Φέτος, μέσα στις χαοτικές εποχές που διανύουμε στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ δούλευα πάνω σε ένα διαφορετικό project, το τραγούδι επανεμφανίστηκε και πλέον βγαίνει ένα πιο ξεκάθαρο νόημα.

Grouper - Children

Back To Top