skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Kele Okereke – Streets Been Talkin’

Ο frontman των Bloc Party, Kele Okereke, ανακοίνωσε την κυκλοφορία καινούριου, solo album και μοιράστηκε το τραγούδι “Streets Been Talkin’”.

Τίτλος τραγουδιού: Streets Been Talkin’

Καλλιτέχνης: Kele Okereke

Μουσική / Στίχοι: Kele Okereke

Από το album: “Fatherland” 

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 6 Οκτωβρίου 2017

Art-Cover:

O Kele Okereke, frontman της βρετανικής, indie-rock μπάντας Block Party, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός καινούριου solo, full-length album, το οποίο φαίνεται πολλά υποσχόμενο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου από την ΒMG. Το album αυτό ονομάζεται “Fatherland” και θα περιλαμβάνει 13 τραγούδια. Ο τίτλος του δεν είναι τυχαίος αφού πρόκειται για την πρώτη ηχογράφηση του Okereke από το 2016, όποτε και έγινε μπαμπάς.

Ο νέος του αυτός ρόλος φαίνεται πως έχει διαμορφώσει τα καινούρια του τραγούδια, αφού ο ήχος του έχει αλλάξει από εκείνο το chill out, electronic-pop αποτέλεσμα της προηγούμενης solo προσπάθειάς του, το 2014, που έφερε τον τίτλο “Trick”. «Αγκαλιάζει μια περισσότερο οργανική-ακόμα και κλασική- ηχητική παλέτα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενώ θα περιλαμβάνει μουσικά είδη όπως είναι η folk, η soul και η dub reggae.

O ίδιος, δηλώνει επηρεασμένος από τους Nick Drave, Eliot Smith και Al Green, τους οποίους άκουγε πολύ τον τελευταίο καιρό, ενώ σημειώνει «Το να γράφω αυτά τα τραγούδια και να εκφράζω αυτές τι λέξεις και αυτά τα συναισθήματα, είναι ζωτικής σημασίας για εμένα. Αναγνωρίζω ότι περνάω σε μια διαφορετική φάση της ζωής μου». Σε παλαιότερή του συνέντευξη σχολίαζε πως «Με τα χρόνια, στους Block Party, απομακρύνθηκα από το να παίζω κιθάρα, για να ανακαλύψω πιο ηλεκτρονικές υφές, αλλά αυτό το album είναι το αντίθετο από αυτό. Είναι κάτι πολύ προσωπικό και είναι πραγματικά για τον μπαμπά μου.»

Το καινούριο του τραγούδι ονομάζεται “Streets Been Talkin’” και πρόκειται για το δεύτερο single του επερχόμενου album. Στα τέλη του Απρίλη, είχε μοιραστεί το lead single με τίτλο “Yemaya”. Ο Okereke αναφέρει πως το “Streets Been Talkin’” είναι από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε για το album και το χαρακτηρίζει ως «μια γλυκόπικρη ωδή στο ρομαντισμό και το πέρασμα του χρόνου».

Kele Okereke - Streets Been Talkin'

Back To Top