skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | liv – Hurts to liv

Το supergroup της Lykke Li, liv, επιστρέφει με μια υπαρξιακή μπαλάντα, με τον τίτλο “Hurts to liv”, αφιερωμένη στην απώλεια των γονιών της Li και του Wyatt.

Τίτλος τραγουδιού: “Hurts to liv”

Καλλιτέχνης: liv

Μουσική / Στίχοι: Lykke Li, Andrew Wyatt, Pontus Winnberg, Björn Yttling & Jeff Bhasker

Από το album: –

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 22 Σεπτεμβρίου 2017

Art-Cover:

Το σουηδικό supergroup της Lykke Li, liv, κυκλοφόρησε ένα καινούριο τραγούδι με τον τίτλο “Hurts to liv”, follow-up του “Heaven”, που είχαμε ακούσει στις αρχές του καλοκαιριού. Οι liv –που στα σουηδικά σημαίνει ζωή– σχηματίστηκαν το 2016 από την Lykke Li σε συνεργασία με τον παραγωγό, Jeff Bhasker και τους μουσικούς Andrew Wyatt, Pontus Winnberg και Björn Yttling. H μουσική τους αντλεί κατά κύριο λόγο την έμπνευσή της από την ήπια, ψυχεδελική folk-rock μουσική του ’60.

Το ολοκαίνουριο “Hurts to liv” είναι ένας «φόρος τιμής στην μητέρα μου και τον πατέρα του Andrew, οι οποίοι απεβίωσαν πρόσφατα» εξηγεί η Li. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφυπνιστικό από το ξεκίνημα και το τέλος μια ζωής, της αγάπης και της τέχνης». Πρόκειται για ένα υπέροχο, υπαρξιακό και αισθαντικό τραγούδι για την ζωή και την απώλεια: “Sometimes we forget to live/ And be in love/ ‘Cause it hurts/ To live”.

«’Ηταν ένας πολύ πνευματικός, όμορφος και αφυπνιστικός κύκλος» αναφέρει η Li. «Το να δημιουργείς και να δίνεις ζωής σε ένα αγοράκι, το να χάνεις μια μητέρα –όπως και τον πατέρα του Andrew- και το να μπορείς να βάλεις σε ένα τραγούδι τον πόνο της ύπαρξης, πριν αυτός ακόμα συμβεί». Ακόμη, το τραγούδι συνοδεύεται από ένα αφηρημένο οπτικό υλικό, εμπνευσμένο από την σύλληψη της ζωής.

liv - Hurts to liv

Back To Top