skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Mark Knopfler – Back On The Dance Floor

Ο Βρετανός τραγουδιστής και κιθαρίστας, Mark Knopfler, γνωστός για την πορεία του στους Dire Straits, κυκλοφορεί το νέο του solo album και μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι “Back On The Dance Floor”!

Τίτλος τραγουδιού“Back On The Dance Floor”

Καλλιτέχνης: Mark Knopfler

Μουσική / Στίχοι: Mark Knopfler

Εταιρεία: British Grove, Universal, Virgin EMI

Από το LP: “Down the Road Wherever”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 16 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Μπορεί το 2018 οι Dire Straits να εισχώρησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, ωστόσο ο Mark Knopfler δεν παραβρέθηκε στην τελετή απονομής του βραβείου εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Επίσης, από το 1995, οι Dire Straits δεν έχουν κάνει λόγο για επανένωση και ο front-man του συγκροτήματος εδώ και 22 χρόνια ακολουθεί μία επιτυχημένη solo πορεία στον χώρο. Έχοντας, λοιπόν, στο ενεργητικό του οχτώ ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, από το 1996 έως και σήμερα, ο Knopfler είναι καθ’οδόν για την κυκλοφορία της επόμενης δισκογραφικής του δουλειάς.

Ο λόγος γίνεται για το album “Down the Road Wherever”, η επίσημη πρεμιέρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου μέσω των δισκογραφικών εταιρειών British Grove, Universal Music και Virgin EMI. Ήδη από το συγκεκριμένο εγχείρημα, ο Βρετανός τραγουδιστής έχει μοιραστεί μαζί μας το τραγούδι Good On You Son και στις 5 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα ήρθε ακόμα μία δημιουργία του.

Ο λόγος γίνεται για το “Back On The Dance Floor”. Η ηλεκτρική κιθάρα είναι βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του τραγουδιού, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι μία rock δημιουργία από αυτές που λείπουν από τον χώρο και που χαρακτηρίζουμε ως ‘κλασσική’. Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την κυκλοφορία του δίσκου, ο Knopfler θα βρεθεί σε περιοδεία από την επόμενη χρονιά, με τη συνοδεία μίας μπάντας που θα αποτελείται από δέκα συνολικά μέλη.

Σχετικά με τα τραγούδια του και την συγγραφή αυτών, ο Knopfler δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του: “Τα τραγούδια μου έχουν γραφτεί για να ερμηνεύονται live. Μου αρέσει η συνολική διαδικασία του να γράφω τραγούδια μόνος μου και μετά να τα ηχογραφώ με την μπάντα μου, αλλά το αγαπημένο μου κομμάτι είναι να τα ερμηνεύω ζωντανά στο κοινό”.

Mark Knopfler - Back On The Dance Floor

Back To Top