skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | The Black Keys – Lo/Hi

Και ναι! Μετά από πέντε χρόνια αποστασιοποίησης από την κυκλοφορία νέων τραγουδιών (από το 2014 για την ακρίβεια), το θρυλικό πια συγκρότημα The Black Keys επιστρέφει με ένα τραγούδι, στο οποίο αντικατοπτρίζεται πλήρως το μουσικό στυλ του και έχει τίτλο “Lo/Hi”.

Τίτλος τραγουδιού: “Lo/Hi

Καλλιτέχνης: The Black Keys 

Μουσική / Στίχοι: Dan Auerbach, Patrick Carney

Εταιρεία: Easy Eye Sound

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 7 Μαρτίου 2019

Art-Cover:

Εν τω μεταξύ, φυσικά, οι Dan Auerbach και Patrick Carney ασχολήθηκαν με διάφορα και ποικίλα projects, όμως- η αλήθεια να λέγεται- μας έλειψαν με την απουσία τους αυτή από την ενεργό μουσική δράση, στην οποία και μας είχαν συνηθίσει μέχρι και την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου τους “Turn Blue”. Εξάλλου, νομίζω, δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση η ομαδική δουλειά των δύο μουσικών και τα αποτελέσματά της με όσα – και πάλι σημαντικά βέβαια- μπορεί να επιτύχει ο καθένας μόνος του.

Για ακόμα μία φορά, στο νέο «ψυχεδελικό» single, είναι εμφανής η τάση του συγκροτήματος προς την alternative rock και τα έντονα και δυναμικά beats.
Όσον αφορά το περιεχόμενο του τραγουδιού, αυτό προφανώς αναφέρεται στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που έχει τα πάνω και τα κάτω της, τις στιγμές της που σε πετούν ψηλά και εκείνες που σε κατεβάζουν χαμηλά. Όλα βέβαια είναι πιο δύσκολα αν δεν έχεις στο πλάι σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.

Οι φανατικοί του συγκροτήματος, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν το είδος της μουσικής που πρεσβεύουν οι The Black Keys, παραληρούν στην ιδέα της πιθανής κυκλοφορίας νέου μουσικού δίσκου από το διάσημο συγκρότημα. Δε σας κρύβω ότι κι εγώ με τη σειρά μου ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα!

Το artwork του single δεν είναι κάτι το άκρως εντυπωσιακό (δε χρειάζεται βέβαια, την εντύπωση προκαλεί το ίδιο το τραγούδι ως μουσικό σύνολο). Μαύρο φόντο, πάνω στο οποίο αναγράφεται με ροζ γράμματα το όνομα του συγκροτήματος, ενώ με άσπρα γράμματα ο τίτλος του τραγουδιού. Μία απλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύει απλά το μεγαλείο της μουσικής δουλειάς του συγκροτήματος.

Δώρα Βαρλά

The Black Keys - Lo/Hi

Back To Top