skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Thom Yorke – Hands off the Antarctic (Greenpeace Exclusive)

Ο Thom Yorke συνεργάστηκε με την Greenpeace για την προστασία της Ανταρκτικής και κυκλοφόρησε το chill τραγούδι, “Hands Off Antarctic”!

Τίτλος τραγουδιού“Hands off the Antarctic”

Καλλιτέχνης: Thom Yorke

Μουσική / Στίχοι: Thom Yorke

Σκηνοθεσία: N/A

Εταιρεία: Ν/Α

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 16 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Ο Thom Yorke ουκ ολίγες φορές έχει προασπιστεί τον πλανήτη και τα πλάσματα που ζουν σε αυτό. Το γεγονός ότι είναι χορτοφάγος είναι ένας από τους δικούς του τρόπους για να το υπερασπιστεί. Αυτή τη φορά, ο Βρετανός μουσικός και συνθέτης, γνωστός για την πορεία του στους Oasis, συνεργάστηκε με την μη κερδοσκοπική οργάνωση, Greenpeace, με σκοπό την προάσπιση της Ανταρκτικής. Το λιώσιμο των πάγων και τα δύο εκατομμύρια ανθρώπων που προσπαθούν έμπρακτα να την προστατέψουν ήταν ο λόγος που στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το “Hand Off Antarctic”. Μία chill, electro-instrumental δημιουργία, με την υπογραφή του Yorke ήρθε να προστεθεί στην playlist της Greenpeace.

Αφορμή για την εν λόγω δημιουργία υπήρξε η καμπάνια της Greenpeace, “Help Protect the Antarctic Ocean” και για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, την συγκεκριμένη δημιουργία συνόδευσε ένα video με ασπρόμαυρες εικόνες που τραβήχτηκαν με το καράβι της Greenpeace, Arctic Sunrise. Το οπτικοακουστικό αυτό project προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο του Λονδίνου και πάνω στην Αψίδα, με κόσμο να απολαμβάνει το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος ο Yorke προέβη σε σχετικές δηλώσεις: “Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη σε αυτόν τον πλανήτη που έχουν προοριστεί για να μείνουν ‘ωμά’ και άγρια και να μην καταστρέφονται από το αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Αυτό το τραγούδι είναι για να σταματήσει η αδυσώπητη πορεία αυτών των βαριών βημάτων. Η Ανταρκτική είναι μια αληθινή ερημιά και ό,τι συμβαίνει εκεί μας επηρεάζει όλους. Για τον λόγο αυτό πρέπει να την προστατέψουμε”.

Thom Yorke - Hands off the Antarctic (Greenpeace Exclusive)

Back To Top