skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Thom Yorke – Has Ended (“Suspiria” O.S.T.)

Ένα δυναμικό τραγούδι κυκλοφόρησε ο Thom Yorke, με τίτλο “Has Ended”!

Τίτλος τραγουδιού“Has Ended”

Καλλιτέχνης: Thom Yorke

Μουσική / Στίχοι: Thom Yorke

Εταιρεία: XL Recordings

Από το O.S.T.: “Suspiria”

Ημερομηνία κυκλοφορίας O.S.T.: 26 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Ο front-man των Radiohead Συμφώνησε να δημιουργήσει το score για το “Suspiria” του Luca Guadagnino, μία επανέκδοση της πρωτότυπης ταινίας τρόμου του 1977 από τον Dario Argento. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το “Suspirium”, μία εμβληματική δημιουργία και μουσικός προπομπός της ταινίας, ο Yorke κάνει πρεμιέρα το “Has Ended”. Πρόκειται για μία επίσης εμβληματική και άκρως δυναμική δημιουργία, στην οποία ακούμε τα επεξεργασμένα φωνητικά του Thom Yorke. Σχεδόν πέντε λεπτά μουσικής υπόκρουσης δίνουν το παρόν σε ένα soundtrack υπό την ‘διεύθυνση’ του Yorke, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως στα drums συναντάμε τον γιο του, Noah Yorke.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έμπνευση του Yorke για το score της ταινίας “Suspiria” αποτέλεσε το soundtrack του “Blade Runner” (1982). Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε: “Υπάρχουν επαναλήψεις στην μουσική που μπορούν να υπνωτίσουν. Συνήθιζα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως είναι ένας τρόπος να κάνεις μάγια. Έτσι, όταν δούλευα στο studio μου, έκανα μάγια. Γνωρίζω ότι μπορεί να ακουστεί ανόητο, αλλά αυτό σκεφτόμουν.”

Επίσης, ο Yorke δήλωσε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας: “Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές όπου θέλεις να τρέξεις μακριά, αλλά που ξέρεις ότι θα το μετανιώσεις εάν το κάνεις. Είδα την πρωτότυπη ταινία αρκετές φορές και την αγάπησα γιατί εκείνη την εποχή ήταν ένα απίστευτα έντονο soundtrack.”

Thom Yorke – Has Ended

Back To Top