skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Thomas Bangalter – Riga Take 5

Ο Thomas Bangalter των Daft Punk βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με το 14λεπτο “Riga Take 5”!

Τίτλος τραγουδιού“Riga Take 5”

Καλλιτέχνης: Thomas Bangalter

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: N/A

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 25 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Ο Γάλλος μουσικός, μουσικός παραγωγός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Thomas Bangalter, έγινε ευρέως γνωστός ως ένα εκ των δύο ρομποτικών μελών του house duo, Daft Punk. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα μέσα από το hit single του “One More Time”, αλλά και τα μεταγενέστερα “Get Lucky” και “Lose Yourself To Dance”. Οι Daft Punk ξεχώρισαν για τις electro και house δημιουργίες τους και φαίνεται πως ο Thomas Bangalter επιχειρεί ξανά μία solo καριέρα.

Λέμε ‘ξανά’ γιατί το 2002 ο Γάλλος καλλιτέχνης εισχώρησε στο μουσικό προσκήνιο με το soundtrack “Irréversible” για την αμφιλεγόμενη ταινία με τον ίδιο τίτλο. Το soundtrack, όμως, κυκλοφόρησε και ως η πρώτη, solo δισκογραφική δουλειά του Bangalter. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο κινηματογράφος τον ‘τράβηξε’ ξανά. Πρώτα με το τραγούδι “Sangria” για την ταινία “Climax” και τώρα με το τραγούδι “Riga Take 5”.

Το εν λόγω τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο soundtrack της ομότιτλης ταινίας, το 2017. Ο Bangalter όμως το έφερε ξανά στην επιφάνεια και στις 25 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε μία εναλλακτική version του τραγουδιού, το οποίο συστήθηκε στο κοινό ως δικό του πρωτότυπο. Η συγκεκριμένη ταινία μάλιστα προτάθηκε για το Βραβείο “Latvian Film Prize’s Best Score” το 2017.

Ορμώμενος αυτής της επιτυχίας, ο 43χρονος καλλιτέχνης βρέθηκε ξανά στις επάλξεις με το 14λεπτο ηχητικό “Riga Take 5”. Techno ηχοχρώματα και ρυθμικά synths περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο μουσικό αυτό δημιούργημα, το οποίο μπορείς να ακούσεις ευθύς αμέσως.

Thomas Bangalter - Riga Take 5

Back To Top