Νέο Τραγούδι | Vaya Con Dios – Shades Of Joy

Oι θρυλικοί Vaya Con Dios επανέρχονται με το ολοκαίνουριο single του “Shades of Joy” μετά από 2 δεκαετίες
Τίτλος τραγουδιού: “Shades Of Joy”
Καλλιτέχνης: Vaya Con Dios
Μουσική / Στίχοι: Bai Kamara Jr, Dani Klein, François Garny, Thierry Plas
Εταιρεία: Panik Records
Από το LP: “The Missing Fourth Guest”
Ημ/νία κυκλοφορίας single: 13 Οκτωβρίου 2023
Art-Cover:
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο SounDarts.gr, η θρυλική “φωνή” των Vaya Con Dios, Dani Klein, είχε κάνει την εξής δήλωση: “Ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση ενός νέου album την περίοδο του COVID. Αφού τελείωσα τα φωνητικά για το πιάνο (album), άρχισα να δουλεύω με άλλους δύο μουσικούς και έχουμε τελειώσει ήδη ένα album. Δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσει, γιατί αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με δισκογραφικές εταιρείες. Έτσι σε λίγους μήνες θα υπάρχει ένα τελευταίο album των Via Con Dios με πρωτότυπα τραγούδια αυτή τη φορά”.
Τώρα, έφτασε η στιγμή που οι Vaya Con Dios κυκλοφορούν μαζί νέο υλικό μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Το νέο τους single με τίτλο “Shades of Joy” το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Panik Records, είναι ένας φόρος τιμής προς την ζωή φέροντας την γνώση για τις χαρές και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει. Το τραγούδι έχει γραφτεί από τους ίδιους μαζί με τον Bai Kamara, ο οποίος είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός από την Sierra Leone και παλιός φίλος του group. “Some days I laugh a lot.. Some days it’s sweat and blood..” λένε οι στίχοι του τραγουδιού.
Το track περιγράφει την πορεία ζωής της Dani Klein, τον χαρακτήρα και τις απόψεις της για την ζωή, κάτι που συμβαίνει και με τα υπόλοιπα τραγούδια του
album που αποκαλύπτουν περισσότερες πλευρές της τραγουδίστριας. Το τραγούδι έχει ως βάση ένα πολύ ενεργητικό tempo που σε βάζει αμέσως στον ρυθμό να χορέψεις, αλλά ταυτόχρονα σου κολλάει και ένα χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά.
Συμπαραγωγή στο album έχει γίνει από τους θρυλικούς Βέλγους μουσικούς Thierry Plas και François Garny. Το 1ο single “Shades Of Joy” σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για το group που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 100 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους σε όλο τον κόσμο συνολικά.
Οι μοναδικοί Vaya Con Dios άφησαν αδιαμφισβήτητα το στίγμα τους με την μουσική τους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας των ‘80s με αρχές των ‘90s. Τραγούδια όπως τα “Nah Neh Nah”, “What’s A Woman”, “Heading For A Fall”, “Puerto Rico”, “Don’t Cry For Louie” και “Just A Friend of Mine” κυριαρχούσαν στα charts και σίγουρα αποτέλεσαν soundtrack για πολλές προσωπικές στιγμές μας.