skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Video Clip | LCD Soundsystem – Tonite

Οι LCD Soundsystem αναβιώνουν τα ’80s. 

Τίτλος τραγουδιού: “Tonite

Καλλιτέχνης: LCD Soundsystem

Μουσική / Στίχοι: James Murphy/Al Doyle

Σκηνοθεσία: Joel Kefali

Από το album: “american dream”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 1 Σεπτεμβρίου 2017

Art-Cover:

Η Αμερικάνικη rock μπάντα από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με το όνομα LCD Soundsystem επιστρέφουν δυναμικά στο μουσικό προσκήνιο. Το 2010, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τρίτο του δίσκο “This Is Happening” και μετά τη διαθεσιμότητά του, οι LCD Soundsystem ανακοίνωσαν το τέλος τους. Πλέον τα μέλη, μετά από αρκετά χρόνια κάνουν ένα μοναδικό reunion, προχωρώντας μπροστά και ξεκινάν το επόμενο κεφάλαιο.

Το τέταρτο – κατά σειρά – album του συγκροτήματος, φέρει τον τίτλο “american dream” και επρόκειτο να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα δισκοπωλεία και στα διαδικτυακά καταστήματα στις 1 Σεπτεμβρίου από την Columbia Records. Οι LCD Soundsystem προϋπάντησαν το νέο τους μουσικό project με το B-side comeback single τους “Call The Police/American Dream”.

Λίγες ημέρες πριν τη διαθεσιμότητα του δίσκου, το γνωστό συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσημα το επόμενο single του. “Tonite” είναι ο τίτλος του τραγουδιού, που έκανε την εμφάνισή του στις 16 Αυγούστου αποκλειστικά στο “Zane Lowe’s Beats 1”. Το εν λόγω τραγούδι θυμίζει αρκετά προηγούμενες δουλειές των LCD Soundsystem, τόσο στα synths όσο και στο επαναλαμβανόμενο beat. Τους στίχους του “Tonite” υπογράφουν οι James Murphy και Al Doyle.

Ο James Murphy, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Zane Lowe, δήλωσε ότι ο εναρκτήριος στίχος “Everybody’s singing the same song / It goes “tonight, tonight, tonight” είναι επηρεασμένος από τα τελευταία hits, τα οποία τα περισσότερα περιέχουν τη φράση “we only have tonight”. Ταυτόχρονα με τη κυκλοφορία του τραγουδιού, πρεμιέρα πραγματοποίησε και το video clip, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Joel Kefali.

LCD Soundsystem - tonite

Back To Top