skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Video Clip | Manu Chao – Seeds Of Freedom

Ένα τραγούδι κατά των πολυεθνικών Monsanto και Bayer, που ελέγχουν την τροφή μας!

Τίτλος τραγουδιού: «Seeds Of Freedom»

Καλλιτέχνης: Manu Chao

Μουσική / Στίχοι: Manu Chao

Σκηνοθεσία: –

Από το album: –

Art-Cover:

To νέο τραγούδι – μήνυμα του πάντα ανήσυχου και πολιτικοποιημένου καλλιτέχνη Manu Chao, ονομάζεται “Seeds Of Freedom”, δηλαδή “Λευτεριά στους Σπόρους” και είναι αφιερωμένο στον αγώνα των αγροτών και την ελευθερία των σπόρων, κατά των πολυεθνικών εταιριών Monsanto και Bayer.

Οι εταιρίες αυτές, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την παραγωγή των σπόρων, προάγουν την καταστροφική γεωργία, η οποία καταστρέφει τα αγροτικά συστήματα και παραβιάζει τα δικαιώματα των αγροτών επάνω στους σπόρους, τη γη και τους φυσικούς πόρους. Οι εντατικές χημικές μορφές παραγωγής που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές, μολύνουν το περιβάλλον, διαταράσσουν τη βιοποικιλότητα και συμβάλλουν κατά πολύ στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Με αυτό του το τραγούδι, λοιπόν, ο Manu Chao μας καλεί να πολεμήσουμε μαζί για ένα βιώσιμο μέλλον!

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο δημοφιλής καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη μουσική του κατά αυτό τον τρόπο, αφού συχνά οι στίχοι του, λειτουργούν ως μοχλός σκέψης για μείζονα κοινωνικά θέματα.

Το “Seeds Of Freedom” κινείται στους γνωστούς, κατά βάση reggae ήχους του Manu Chao, σε ένα γαλήνιο αποτέλεσμα. Το όμορφο video clip του δείχνει αγρότες και τις οικογένειές τους να γιορτάζουν την ημέρα του καλαμποκιού, ενώ παρεμβάλλεται και ένα υπέροχο animation που παρουσιάζει το ταξίδι των σπόρων. Επιπλέον, το clip περιέχει υλικό από τη συμβολική δίκη της Monsanto, καθώς και από διαμαρτυρίες κατά της πολυεθνικής αυτής.

Manu Chao - Seeds Of Freedom

Back To Top